nieuws

Ben jij gemotiveerd?

Persoonlijke ontwikkeling

Een sollicitatiebrief schrijven blijft moeilijk. Wat kun je wel zeggen en wat niet? Je mag niet overdrijven maar te voorzichtig is ook weer niet goed. Ook moet je beargumenteren waarom je gemotiveerd bent. Een cursus ‘sollicitatiebrief schrijven’ biedt uitkomst.

Waarom wil jij nu zo graag voor dat ene bedrijf werken? Probeer dat maar eens goed uit te leggen in een sollicitatiebrief. Dat zal vast vies tegenvallen want zo makkelijk is dat niet. In een sollicitatiebrief moet je natuurlijk zeggen dat je gemotiveerd bent, maar hoe doe je dat?

Motivatie
Via leren.nl kun je een cursus ‘sollicitatiebrief schrijven’ volgen. Tijdens deze cursus leer je onder andere hoe je een goede motivatie kunt geven. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je laat zien dat je iets van het betreffende bedrijf afweet. Kies een of twee elementen uit de functieomschrijving die jouw aanspreken. Vertel daarbij niet alleen waarom je iets leuk vindt, maar ook waarom jij daar goed in bent.

Karakter
Een werkgever wil zich ook graag een beeld vormen van zijn nieuwe werknemer. Daarom kun je in de brief een beeld schetsen van jezelf. Geef bijvoorbeeld wat karaktereigenschappen en vertel waarom je iets leuk vindt. Ook kun je uitleggen waarom je bepaalde keuzes in je carrière hebt gemaakt. Volgens de cursus zijn deze elementen belangrijker dan de opsomming van wat je allemaal kunt. Kijk voor mmeer tips op de site van leren.nl

Reageer op dit artikel