nieuws

Drukke werknemer springt onder douche

Persoonlijke ontwikkeling

Uitgebreid badderen zit er voor de meeste werknemers niet in. Met hun drukke banen hebben ze er geen tijd voor.

Uitgebreid badderen zit er voor de meeste Nederlanders niet in. Met hun drukke banen hebben ze er gewoon geen tijd voor. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Vereniging van Waterbedrijven Vewin.

SNELLE DOUCHE

Nederlanders gaan tegenwoordig eens in de twee weken in bad. In 1998 lagen ze nog wekelijks in bad. Door de verhaasting in de samenleving (drukte op het werk én thuis) is er -vooral in de Randstad- geen tijd meer voor een bad. Alleen in de zuidelijke provincies gaan burgers nog iedere week in bad. De badbeurt heeft plaatsgemaakt voor een snelle douche. Nederlanders douchen gemiddeld twee keer per drie dagen. In het weekend staan ze langer onder de douche dan door de week. Op werkdagen duurt een douchebeurt gemiddeld 8,5 minuten, op zaterdag en zondag 9,2 minuten.

Reageer op dit artikel