nieuws

Dure kinderopvang: de oorzaken

Persoonlijke ontwikkeling

Kinderopvang is duur en wordt eigenlijk alleen maar duurder. Personeelskosten zijn de belangrijkste oorzaak.

De stijging van de kosten voor het personeel is de belangrijkste oorzaak van de recente sprong omhoog in de prijzen voor kinderopvang. Dit heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend gemaakt. Personeelskosten zoals salaris, vakantiegeld en eindejaarsuitkering, beslaan 75 procent van de begroting van een instelling voor kinderopvang. Gaat deze kostenpost omhoog, dan weerspiegelt zich dat direct in de tarieven.
Andere redenen voor de prijsstijging zijn hoge huisvestingskosten, verbeteringen in de kwaliteit van de opvang en (het vooruitzicht op) de stopzetting van gemeentelijke subsidies.

Reageer op dit artikel