nieuws

‘Dwarsliggers’ in het team

Persoonlijke ontwikkeling

Werk je in een team? Dan krijg je soms te maken met collega’s die absoluut niet willen meewerken. Dat levert vaak problemen en scheve gezichten op. Hoe verbeter je zo’n lastige situatie?

 
Geef niet meteen van alles wat misgaat de ‘dwarsligger’ de schuld. Deze negatieve houding roept alleen maar meer negativiteit op. Laat hem of haar weten dat je het niet eens bent met zijn of haar gedrag en doe suggesties voor een andere werkwijze.

· ‘Dwarsliggers’ hebben een hekel aan onverwachte gebeurtenissen. Zorg dus voor duidelijkheid en zet zaken/doelstellingen/plannen tijdig op papier zodat je er later op terug kunt vallen. Een goede truc is om veranderingen zo gefaseerd mogelijk door te voeren.

· Soms is het nuttig een tegenwerker aan te pakken tijdens bijvoorbeeld  een teambuildingssessie. Bepaal van tevoren met de eventuele trainer de strategie.

Last but not least: bij jij zelf een dwarsligger? Kijk dan eens kritisch naar je eigen gedrag en probeer de oorzaak op te sporen. Als je de ware oorzaak van je negatieve houding kunt vinden, zal het gemakkelijker zijn die te veranderen

Reageer op dit artikel