nieuws

… een managementassistent en die assisteert het management dat het een lieve lust is. Je begrijpt dat het management erg blij is met deze managementassistent. ‘Die moeten we zien te behouden voor ons bedrijf’, zeggen ze dan ook regelmatig tegen elkaar onder het genot van een flinke borrel. Borrelpraat noemen ze die overleggen dan ook.

… een managementassistent en die assisteert het management dat het een lieve lust is. Voor de managementassistent is elke wens van het management een eis die met de grootst mogelijke snelheid en accuratesse ingewilligd wordt. Je begrijpt dat het management erg blij is met deze managementassistent. ‘Die moeten we zien te behouden voor ons bedrijf’, zeggen ze regelmatig tegen elkaar tijdens informele overleggen, onder het genot van een flinke borrel. Borrelpraat noemen ze die overleggen dan ook. Daar ontstaan dikwijls de briljantste ideeen…

… maar vandaag zien ze de managementassistent een beetje terneergeslagen rondlopen. Bezorgd vraagt het management zich af wat er aan de hand is met hun onmisbare schakel tot de werkvloer. De managementassistent zal toch niet van plan zijn weg te gaan? Dat zou een complete ramp zijn voor het management. Al die handige competenties van die managementassistent in één klap te moeten missen. Ze moeten er niet aan dénken!

Eén van de managers trekt de stoute schoenen aan en vraagt de managementassistent wat er aan de hand is. ‘Vandaag is het Secretaressedag’, antwoordt de managementassistent half huilend, ‘en alle secretaressen krijgen een bloemetje van het management. Ik ben maar een managementassistent, en er is geen managementassistentendag, dus ik ik straks in de tram zonder bloemetje.’

Het management gaat onmiddellijk in borrelpraatoverleg en komt tot de briljante oplossing om de managementassistent per direct te promoveren tot secretaresse. Het is te laat om nog een managementassistentendag in het leven te roepen. Misschien iets voor volgend jaar, opperen ze nog.

De bloemist wordt gemaand de grootste bos bloemen te bezorgen. De managementassistent pardon, secretaqresse, zit die middag overgelukkig in de tram naar huis, bedolven onder de bloemen. Volgend jaar misschien een echte managementassistentendag met een heus bloemetje. Dan werken ze nog lang en gelukkig!

Reageer op dit artikel