nieuws

Fijn! Lekker werkloos!

Persoonlijke ontwikkeling

Werkloos zijn is goed voor je gezondheid. Dat is de conclusie uit een onderzoek van de universiteit van North Carolina.

We willen je niet op kwalijke gedachten brengen, en het is ook helemaal in tegenspraak met wat deze site beoogt. Zeg nu niet direct je baan op. Toch willen we je dit nieuwtje niet onthouden: werkloos zijn is goed voor je gezondheid.

OPEN DEUR

Waar anders dan in Amerika kunnen ze zoiets ontdekken. Christopher Ruhm, hoogleraar aan de universiteit van North Carolina, vergeleek vanaf 1987 de werkloosheidscijfers met de gezondheidsgegevens van 50.000 Amerikanen. ‘In barre tijden zijn de mensen gezonder dan wanneer het economisch goed gaat. Ze vallen minder ten prooi aan zwaarlijvigheid, zijn sneller geneigd tot lichamelijke beweging en roken en drinken minder’, aldus Ruhm, die verder constateert dat werklozen meer tijd hebben om zich met hun gezondheid bezig te houden. Dit laatste heet volgens ons ‘een open deur intrappen’…

Reageer op dit artikel