nieuws

Geen borstvoeding op het werk

Persoonlijke ontwikkeling

Een kwart van de Nederlanders keurt het af als een vrouw op het werk borstvoeding geeft of zich terug trekt om te kolven.

Eén op de vier Nederlanders keurt het af als een vrouw op het werk borstvoeding geeft of zich terug trekt om te kolven. Dat blijkt uit een peiling door bureau Centerdate van de Universiteit van Tilburg, in opdracht van het Voedingscentrum. Ruim 2500 mannen en vrouwen van boven de zestien jaar werden ondervraagd.

NIET IN HET OPENBAAR

De meeste mensen (65 procent) geven de voorkeur aan borstvoeding boven flesvoeding voor baby’s. Toch vinden vier op de tien mensen het ‘niet normaal’ wanneer een moeder haar kind in het openbaar de borst geeft. Een kwart vindt het ongepast om op het werk een baby te voeden of melk af te kolven.

Een vrouw met een kind aan de borst roept vaak gevoelens van onbehagen op. Mensen onder de 34 jaar voelen zich vaker ongemakkelijk dan 34-plussers. Met name jongeren tussen de 16 en 24 hebben moeite met de ontblote moederborst.

Hoewel het recht om borstvoeding te geven of te kolven op het werk bij wet geregeld is, vindt het Voedingscentrum dat er meer begrip moet komen voor voedende moeders.

Reageer op dit artikel