nieuws

Geen eenzame secretaressen

Persoonlijke ontwikkeling

Mis jij collega’s met hetzelfde werk?

Zo luidde de stelling op ManagementSupport.nl vorige week. Dat bleek mee te vallen, de meesten hebben genoeg collega-secretaressen om zich heen.

Van de 380 deelnemers antwoordde 69% dat men geen collega’s mist, omdat er genoeg secretaressen in de buurt van de eigen werkomgeving werken. 31% mist echter wel collega’s die hetzelfde werk doen. De helft daarvan lost dit op door trainingen, workshops en congressen te bezoeken. De andere helft zoekt contact met collega’s door op internet via forums te communiceren.

ONDERZOEK

Het kan natuurlijk zijn dat het missen van collega’s zich vooral voordoet in kleinere organisaties met bijvoorbeeld maar één secretaresse. In een grotere organisatie werken vaak veel secretaressen waardoor je daar makkelijker met collega’s over je taken en vakproblemen kunt praten. Maar hebben nu in deze stelling vooral mensen gereageerd vanuit grote organisaties? Of is het probleem gewoon niet zo groot? Zoals zo vaak bij stellingen en enquetes: nader onderzoek gewenst!

Reageer op dit artikel