nieuws

Korte broek of niet?

Persoonlijke ontwikkeling

Met de huidige hittegolf is de vraag weer actueel: collega’s die in korte broek op het werk verschijnen, kan dat? Uit een enquête blijkt dat 59 procent van de respondenten vindt dat een korte broek op het werk acceptabel is.

Met de huidige hittegolf is de vraag weer actueel: collega’s die in korte broek op het werk verschijnen, kan dat? Uit een enquête blijkt dat 59 procent van de respondenten vindt dat een korte broek op het werk acceptabel is.

Bij zakelijke dienstverleners heerst terughoudendheid. Alleen in extreme weersomstandigheden of als er geen airconditioning is, vindt men de korte broek toegestaan. Dan gaat de gezondheid voor. Bankmedewerkers in korte broek of zonder colbert zouden minder serieus worden genomen.

 

Nederland

Maar veel Nederlanders hebben niet zoveel moeite met blote benen. Onder postbodes heerste enige tijd geleden een discussie over de korte broek die leidde tot een kort geding. Inmiddels mogen TPG-medewerkers in hun korte broek de post rondbrengen. In Duitsland wordt er anders tegenaan gekeken. Uit een Duits onderzoek van twee jaar geleden bleek daarentegen dat 80 procent van de Duitsers tegen een korte broek op het werk is.

Reageer op dit artikel