nieuws

Miljoenen voor terugdringen verzuim uitzendkrachten

Persoonlijke ontwikkeling

Het ministerie van Sociale Zaken en werkgevers- en werknemersorganisaties investeren de komende drie jaar bijna 5,5 miljoen euro in de aanpak van het torenhoge ziekteverzuim onder uitzendkrachten.

Het verzuim onder alle uitzendkrachten moet voor 1 juli 2006 met ruim 10 procent verminderen. Ook willen moet de WAO-instroom vanuit de sector 15 procent lager worden. De uitzendbranche helpt jaarlijks 725.000 mensen aan een tijdelijke baan. Het verzuim onder uitzendkrachten blijkt gemiddeld 8,3 procent te bedragen, terwijl van de werknemers in andere sectoren doorgaans 6,1 procent ziek is. Verder belandt 1,5 tot 2 procent van de uitzendkrachten in de WAO. Dat percentage ligt bij vaste werknemers op 1,3.

 

Reageer op dit artikel