nieuws

Nederland met plezier aan het werk

Persoonlijke ontwikkeling

Nederland gaat met plezier naar het werk. Belangrijke voorwaarden zijn een goed salaris, passende werktijden en een fijne werksfeer en collega’s.

Ruim driekwart van de Nederlandse werknemers gaat met plezier naar het werk. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Intomart, in opdracht van de FNV.

TEVREDEN WERKNEMERS

Werknemers met plezier in hun baan zijn over het algemeen tevreden over het salaris, de werksfeer, werktijden, collega’s, ze hebben uitdaging in het werk, een grote mate van zelfstandigheid en de mogelijkheid opleidingen te volgen. Minder van belang zijn reistijd, kinderopvang en een auto van de zaak. De werknemers hebben ook meer plezier als de leidinggevende hen waardeert. Bijna alle ondervraagden (87 procent) vinden dat ze zelf moeten bijdragen aan het verbeteren van de werkomstandigheden. Ruim driekwart doet daar ook zelf iets aan.

Van de ondervraagde werknemers heeft 1 procent nooit plezier in het werk, 4 procent meestal niet en 19 procent soms. De ontevreden groep werkt vooral in horeca, landbouw en bouw. Vooral deeltijders, jongeren en werknemers in de zorg, bij financiële instellingen en de overheid zijn tevreden in hun baan.

Reageer op dit artikel