nieuws

Ontwikkel je plannen

Persoonlijke ontwikkeling

De economie stagneert en bedrijven willen snel resultaat zien. Effecten op langere termijn en persoonlijke groei verdwijnen naar de achtergrond. Van medewerkers wordt verwacht dat zij een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) schrijven. Het boek ‘Professioneel werken met POP’ helpt een handje.

De economie stagneert en bedrijven willen snel resultaat zien. Effecten op langere termijn en persoonlijke groei verdwijnen naar de achtergrond. Van medewerkers wordt verwacht dat zij een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) schrijven. Het boek ‘Professioneel werken met POP’ helpt een handje.

Persoonlijke Ontwikkel Plannen zijn razendsnel bekend geworden. Tegenwoordig moeten ruim twee miljoen Nederlanders hun eigen POP schrijven. Effecten op langere termijn zijn niet belangrijk meer, bedrijven willen direct resultaat zien. Dit resultaat uit zich in de vorm van betere prestaties en voor medewerkers in de vorm van meer baanzekerheid.

Verbetering
Volgens de auteurs van ‘Professioneel werken met POP’, Martien Habraken, Yolanda Buchel en Koos Hafkamp, is resultaatverbetering haalbaar door POP te koppelen aan een gericht Human Recource Development-beleid. In dit beleid zitten zowel medewerkers als de organisatie zelf ‘in de groei’. Door allebei de groeilijnen op elkaar af te stemmen, loopt persoonlijke ontwikkeling parallel aan de doelstellingen van een organisatie.

Reisplan
Het boek biedt organisaties en hun medewerkers een soort reisplan met verschillende routes. Al deze routes kunnen zorgen voor gezamenlijke groei. In het boek worden verschillende vragen beantwoord:

  • Hoe voer je POP’s in?
  • Wat is de rol van P&O in dit proces?
  • Is POP een instrument, een actie of een doorlopend proces?
  • Waarover maak je afspraken in een POP-gesprek?
  • Hoe coach je als leidinggevende je medewerkers?
  • Wat moeten leidinggevenden en medewerkers doen om het maximale uit POP te halen?

‘Professioneel werken met POP’ is verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen of via de website van academicservice. Het boek telt 248 bladzijden en kost 32, 95 euro; het ISBN is 90 5261 465 2.

Reageer op dit artikel