nieuws

Opgepast! Burn-out op komst

Persoonlijke ontwikkeling

Ambitieuze en perfectionistische werknemers lopen de grootste kans opgebrand te raken.

Ambitieuze en perfectionistische werknemers lopen het grootste risico opgebrand te raken. Dat blijkt uit een onderzoek van professor Fred Zijlstra van de universiteit van Surrey onder Nederlandse burn-out patiënten.

SYMPTOMEN GENEGEERD

De werknemers werken vaak in een slecht functionerende organisatie maar proberen er, omdat ze een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben, toch het beste van te maken. Het feit dat deze inspanningen niet worden erkend, en zelfs worden miskend, is een belangrijke oorzaak voor de burn-out. De werknemers zelf negeren de symptomen die wijzen op een komende burn-out, zoals vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Een incident op het werk is genoeg om de burn-out tot uitbarsting te doen komen. Eenmaal in de Ziektewet zeggen de werknemers dat de burn-out er inderdaad al een tijd aan zat te komen.

Reageer op dit artikel