nieuws

Overwerk geen uitzondering

Persoonlijke ontwikkeling

Bijna de helft van de werknemers in Nederland maakt werkweken van meer dan 40 uur. Eén op de tien werkt zelfs meer dan 50 uur per week.

Bijna de helft van de werknemers in Nederland maakt werkweken van meer dan 40 uur. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de vacaturesite Monsterboard.nl. Eén op de tien werkt zelfs meer dan 50 uur per week. Aan de peiling werkten 4000 werknemers mee.

EUROPEANEN WERKEN NOG MEER

Elders in Europa worden nog meer uren gedraaid. Vergeleken met zijn Europese collega doet de Nederlander het nog relatief rustig aan. Uit parallelle onderzoeken die het Monster Career Network uitvoerde in twaalf Europese landen bleek dat gemiddeld bijna 60 procent van de werknemers meer dan 40 uur per week aan werk besteedt.

ITALIË EN LUXEMBURG UITSCHIETERS

Uitschieters zijn Italië en Luxemburg waar ruim 70 procent zegt meer dan 40 uur per week te werken. Van de echte workaholics spant Spanje de kroon: liefst een op de vier werknemers werkt wekelijks 50 uur of meer. Ook bij onze zuiderburen kunnen ze er wat van. Daar zegt een op de vijf medewerkers zoveel te werken.

Reageer op dit artikel