nieuws

Ben jij ook zo druk met werk en privé? De FNV heeft in het kader van hun ‘tijd-campagne’ tips voor gehaaste werknemers opgesteld.

Ben jij ook zo druk met je werk, of het combineren van werk en privé? De FNV heeft in het kader van hun ‘tijd-campagne’ tips voor gehaaste werknemers opgesteld. Stop de tijd!

GRIP OP JE TIJD

De tijdsdruk onder werkenden is groter dan ooit tevoren. In de strijd tegen de hoge werkdruk, voert de vakbond FNV een ‘tijd-campagne’. Met de campagne wil de FNV werknemers helpen beter grip op hun tijd te krijgen, zodat een burn-out kan worden vermeden en werk en privé beter te combineren valt. Ondertussen bestaat er een heel leger opgejaagde werknemers, binnen die categorie onderscheid de FNV verschillende ‘types’ gehaaste werknemers. Op de FNV website kun je kiezen tot welk ‘tijdwens type’ jij behoort, en de voor jouw type stop-de-tijd-tips lezen.

VIJF TYPES

  • De taakcombineerder, combineert een baan met het huishouden en zorgtaken. Een oplossing voor deze gehaaste werker is het aanpassen van de werktijden, bijvoorbeeld vier keer negen uur per week.
  • Het time out-type droomt over een tijd rust na jarenlang hard te hebben gewerkt. Door een verlofregeling met de werkgever af te spreken zou het time-out-type een tijdje uit het werk kunnen stappen.
  • De balanszoeker zoekt naar manieren om verschillende belangrijke dingen te kunnen combineren. Minder uren werken kan een uitkomst zijn.
  • Het straaljagertype voelt zich voortdurend opgejaagd, werkt over of neemt vaak werk mee naar huis. Het zou het straaljagertype goed doen om tijdens én na het werk rustpunten in te bouwen.
  • De spijtoptant vindt een druk leven leuk maar zou meer tijd willen hebben voor al die (of nog meer) leuke dingen. Goed time management leert deze drukke werknemer de werktijd beter te beheren.

Herken je jezelf in een van deze types? Surf dan naar de FNV website voor meer
stop-de-tijd-tips.

Reageer op dit artikel