nieuws

Stress slecht voor carrière

Persoonlijke ontwikkeling

Laten merken dat je stressgevoelig bent doet je loopbaan geen goed.

Stress op het werk, iedereen heeft er last van. Stress kan ontstaan door onzekerheid over de eigen baan, functionerings- en sollicitatiegesprekken, te weinig eigen verantwoordelijkheid, te veel werk et cetera. Elke werknemer loopt kans stressklachten te ontwikkelen. Toch is het beter niet te laten merken dat je een stresskikker bent. Werkgevers geven stressgevoelige werknemers minder kansen in hun loopbaan. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Cubiks onder 450 managers.

GEEN GEHOOR

Tachtig procent van de managers neemt liever geen stressgevoelige werknemer aan en 90 procent zou een stresskikker geen promotie geven. Werknemers met stress kunnen bijna nergens terecht met hun klachten. Van de werknemers die melden dat de werkdruk te hoog is of dat ze last hebben van stress, voelt 20 procent zich afgesnauwd of geïntimideerd. Ruim 80 procent van de bedrijven heeft geen formele procedures voor het begeleiden van werknemers die last hebben van werkdruk.

Reageer op dit artikel