nieuws

Systeem scant sollicitatiebrief

Persoonlijke ontwikkeling

Sollicitatiebrieven worden in de eerste beoordelingsronde steeds vaker bekeken door een geautomatiseerd systeem.

Sollicitatiebrieven worden in de eerste beoordelingsronde steeds vaker bekeken door een geautomatiseerd systeem.

ONPERSOONLIJK

Veel bedrijven automatiseren het verwerken van sollicitatiebrieven. Voor bedrijven als Microsoft die maandelijks tienduizenden sollicitaties binnenkrijgt is dit een snelle, efficiënte manier om door het aanbod heen te komen. De zorgvuldig geschreven brief wordt niet persoonlijk beoordeeld, en afgewezen sollicitanten worden vaak met een standaard briefje afgescheept. Loopbaanadviseurs geven het advies om zoveel mogelijk netwerkbijeenkomsten af te lopen om zo toch menselijk contact met een bedrijf te krijgen.

Reageer op dit artikel