nieuws

Tijd voor een oppepper?

Persoonlijke ontwikkeling

Als je werk een sleur is geworden, is het tijd voor een flinke oppepper. Je kunt een weekje op vakantie gaan, je halve maandsalaris spenderen aan een nieuwe zomergarderobe of met je beste vriendin een middagje ‘beautyfarmen’. Je kunt de zaken echter ook structureel aanpakken. Een stappenplan.

Stap 1. Analyseer je wensen en verlangens
Welke aspecten van je werk geven nog steeds plezier en voldoening? Probeer in ieder geval één positief aspect van je functie te benoemen. Maak daarna een lijst van persoonlijke prioriteiten. Denk daarbij aan zaken als een salarisverhoging, promotie of het volgen van opleidingen.

Stap 2. Maak een actieplan
Hoe ga je je wensen verwezenlijken? Is er plaats voor je ambities in het bedrijf waar je nu werkt of kun je beter naar iets anders uitkijken?

Stap 3. Geloof in jezelf
Zelfvertrouwen vormt de basis voor zelfmotivatie. Probeer zoveel mogelijk aan positieve dingen te denken en vergelijk jezelf niet voortdurend met anderen.

Stap 4. Ontwikkel een ‘gemotiveerde persoonlijkheid’
Gemotiveerde mensen gaan uitdagingen nooit uit de weg, maar pakken die met beide handen aan. Daarnaast zijn zij flexibel en weten van iedere situatie het beste te maken. Zij zijn trots op hun prestaties zonder arrogant te zijn.

Stap 5. Begin vandaag nog met een persoonlijk motivatiebeleid
De eerste stap is simpel: ruim je werkplek op. Je schept dan letterlijk en figuurlijk overzicht.

Stap 6. Blijf doelgericht
Stel een deadline en praat met collega’s over je plannen. De kritische blik van een ander kan stimulerend werken. Beloon jezelf als je je doel hebt bereikt. 


 

Reageer op dit artikel