nieuws

Vrouwen wisselen vaker van werkgever

Persoonlijke ontwikkeling

Vrouwen gaan sneller dan mannen op zoek naar een nieuwe baan. Hun salaris groeit op die manier ook sneller.

Vrouwen zoeken sneller een nieuwe baan dan mannen. Dat blijkt uit recente cijfers van de Organisatie van Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA).

BETAALDE BAAN

De nieuwe functie betekent in de meeste gevallen ook een loonsverhoging. De vrouwen lopen zo langzaam hun loonachterstand op mannen in. Vrouwen verdienen op dit moment gemiddeld nog 15 procent minder dan mannen, dit was in 1998 nog 18 procent. Steeds meer vrouwen gaan fulltime te werken, waarbij vooral jonge vrouwen goed een salaris krijgen. Van de vrouwen tot dertig jaar heeft 80 procent een betaalde baan.

SECRETARESSE

En hoe zit het met het salaris van de secretaresse? Je leest het in het grote secretaresse salarisonderzoek in Management Support Magazine van november. Vraag een proefnummer aan via ManagementSupport@kluwer.nl

Reageer op dit artikel