nieuws

Wat staat er op je salarisstrook?

Persoonlijke ontwikkeling

Op je salarisstrook staan zo veel gegevens dat je door de bomen het bos vaak niet meer ziet. En wat betekenen al die afkortingen? Kijk wat er allemaal op je salarisstrook kan staan en wat het betekent.

Op je salarisstrook staan zo veel gegevens dat je door de bomen het bos vaak niet meer ziet. En wat betekenen al die afkortingen? Kijk wat er allemaal op je salarisstrook kan staan en wat het betekent.

Wat betekent grondslag, heffingskortingen, OHT, AWBZ? Wat zijn werknemersverzekeringen? En hoe worden al die bedragen berekend? Op de site van Raet staan drie voorbeeldberekeningen met uitleg: voor bedrijfsleven, gezondheidszorg en overheid. Ook kun je zelf een berekening maken van je salaris van bruto naar netto of andersom. 

 

Reageer op dit artikel