nieuws

Ziek van bazige baas

Persoonlijke ontwikkeling

Een onaardige baas doet de bloeddruk van de medewerkers stijgen, op termijn kan dat zelfs leiden tot hartklachten.

Het is wetenschappelijk aangetoond: een onaardige baas is slecht voor je hart. Hij doet de bloeddruk van medewerkers stijgen, op termijn kan dat tot hartklachten leiden. Deze fysieke reactie op een slechte relatie met de baas komt naar voren uit een onderzoek van Britse artsen van het Universiteitsziekenhuis in High Wycombe.

FYSIEKE REACTIE

De artsen onderzochten werknemers, die een week lang samenwerkten met afwisselend een sympathieke manager, en met een baas die ze niet konden luchten of zien. Op de dagen dat ze samenwerkten met de onaardige manager, steeg de bloeddruk van de medewerkers aanzienlijk. De andere dagen daalde de bloeddruk terug tot het normale niveau en waren er geen afwijkende fysieke reacties waar te nemen. Conclusie van het onderzoek: een slechte relatie met je baas veroorzaakt stress, een verhoogde bloeddruk en op termijn wellicht hartklachten.

Reageer op dit artikel