nieuws

Moeilijk op gang na de vakantie?5 tips voor een frisse start

Persoonlijke ontwikkeling

1. Doe alles met een doel

Als je niet weet waarom je iets doet, schrijft James, dan is dat onderdeel van je leven op dat moment totaal betekenisloos. Als je te veel van die betekenisloze activiteiten aan elkaar rijgt, voelt al gauw je hele leven als nutteloos. Bedenkt dus bij alles wat je doet waarom je het doet. Dat plaatst dingen in perspectief. Het zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en nadenkt over de grote doelen die je in je leven wil bereiken.

2. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen resultaten
De meeste mensen tonen zich alleen verantwoordelijk als de dingen goed gaan, maar schuiven de schuld van zich af als het slechter gaat. Maar verantwoordelijkheid gaat niet over de schuld of de complimentjes. Het gaat erom wat je ervan leert en meeneemt naar je volgende stap. Als je jezelf verantwoordelijk maakt voor je eigen resultaten, dan word je verantwoordelijk voor je eigen toekomst. Je werkt aan je eigen vooruitgang, zelfs bij tegenslagen.

3. Wacht niet op perfectie: doe nu iets
Perfectionisten hebben het zwaar. Ze wachten vaak tot de perfecte omstandigheden om iets te doen. Of ze doen iets en verwachten een perfect resultaat. Als dat niet zo is, kunnen ze er niet van genieten.

Het echte plezier van iets bereiken komt niet voort uit het resultaat, maar uit terugkijken op de moeite die je erin hebt gestopt om dat resultaat te krijgen. Het enige perfecte in deze wereld, zegt James, is het feit dat jij perfect in staat bent om zelf iets te ondernemen. Doe dat dan ook nu en wacht niet langer.

4. Eet goed, want succes kost energie
Volgens Geoffry James lijdt de maatschappij aan een zelf veroorzaakte plaag van obesitas door verslavend en ongezond voedsel. Hij zegt: van mij mag je best af en toe iets slechts eten. Maar als de je energie zoekt om actief te worden, dan moet je je lichaam de juiste brandstof geven. En die zit niet in vetten en suiker.

5. Omring jezelf met gemotiveerde mensen
Wat jij normaal vindt, wordt volgens James veelal bepaald door de mensen om je heen. Als je mensen om je heen hebt die gemotiveerd zijn, idealen hebben en energiek zijn, dan wordt dat voor jouw gevoel ‘normaal’. Je motivatie zal in zo’n omgeving veranderen van iets dat je gebruikt, naar iets dat je bent.

Bron: Arbo

Reageer op dit artikel