nieuws

Moed is het nieuwe talent

Persoonlijke ontwikkeling

Wat is moed?

In het toonaangevende vaktijdschrift The Academy of Management Learning & Education is in juni 2013 een artikel gepubliceerd waarin dit als een van de zes deugden van leidinggevenden staat beschreven. Naast moed is wijsheid een deugd, evenals menselijkheid, rechtvaardigheid, blijmoedigheid en dankbaarheid. Moed wordt gedefinieerd als moedig, dapper, volhardend en integer. Indicatoren van een gebrek aan moed zijn luiheid en lafhartig gedrag. Een teveel aan moed is te herkennen aan fanatisme of onberispelijk gedrag, of juist roekeloos handelen. Het leren tonen van moed is een belangrijk onderdeel van professionele vorming en leiderschap.

Kijk voor de 3 fasen van leiderschapsvorming op PW|de Gids.

Reageer op dit artikel