nieuws

Geheugen beter na sterke kop koffie

Persoonlijke ontwikkeling

Veel werknemers zouden liever salaris inleveren dan werken voor een baas die bezuinigt op de koffie. Maar een werkgever die de koffiepauze afschaft, snijdt ook zichzelf in de vingers. Na een shot cafeïne, zijn werknemers beter in staat om dingen te onthouden. Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse John Hopkins Universiteit. Proefpersonen in het […]

Veel werknemers zouden liever salaris inleveren dan werken voor een baas die bezuinigt op de koffie. Maar een werkgever die de koffiepauze afschaft, snijdt ook zichzelf in de vingers. Na een shot cafeïne, zijn werknemers beter in staat om dingen te onthouden.

Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse John Hopkins Universiteit. Proefpersonen in het onderzoek moesten eerst dingen bekijken en proberen te onthouden. Daarna kreeg één groep een placebo en de andere groep een pil met net zo veel cafeïne als in een sterke kop koffie.
Het geheugen van de mensen die cafeïne kregen, bleek tot 24 uur na het innemen van de pil beter te zijn dan van de proefpersonen in de controlegroep. Vooral wanneer de hersenen onderscheid moesten maken tussen voorwerpen die eerder waren gezien, en voorwerpen die daar op leken maar niet hetzelfde waren, was het verschil tussen de groepen groot.

Reageer op dit artikel