nieuws

In een bedrijf of op een afdeling waar een goede sfeer heerst, zal over het algemeen regelmatig gelachen worden. Werk je echter met een stel humeurige collega’s, of zijn er een paar bij die je niet kunt luchten of zien, dan ligt het met de dagelijkse portie humor een stuk lastiger. Hoe krijg je dan […]

In een bedrijf of op een afdeling waar een goede sfeer heerst, zal over het algemeen regelmatig gelachen worden. Werk je echter met een stel humeurige collega’s, of zijn er een paar bij die je niet kunt luchten of zien, dan ligt het met de dagelijkse portie humor een stuk lastiger. Hoe krijg je dan toch wat meer humor op de afdeling?

In ieder geval niet door leedvermaak, dat is een ongezonde vorm van humor. Wél door zelf vrolijk en optimistisch te zijn. Klagen en zeuren werken immers niet bepaald op de lachspieren. Pas wél op dat je niet al te veel een eigen ‘afdelingshumor’ ontwikkelt waar voor bijvoorbeeld nieuwe medewerkers geen speld tussen te krijgen is. Weet je trouwens dat je maar liefst twintig spieren gebruikt als je alleen maar glimlacht? Lachen is vooral gezond.

En o ja… die collega die bij voorkeur smakeloze of schuine moppen vertelt, zet je natuurlijk op een dag flink op z’n nummer. Kun je lachen!

Reageer op dit artikel