nieuws

Motivatie maakt sneller ziek

Persoonlijke ontwikkeling

HART VOOR DE ZAAK

Hoe meer een werknemer zich betrokken voelt bij het werk, des te groter is de kans dat hij of zij ziek wordt. Vooral de kans op hart- en vaakziektes is een stuk groter dan bij niet-betrokken werknemers. Dat blijkt uit het proefschrift van de Amsterdamse wetenschapper T. Vrijkotte. Zij publiceerde deze week haar onderzoek Work Stress and Cardiovisular Disease Risk. Uit de studie blijkt dat een te grote betrokkenheid bij het werk leidt tot kans op stolsels in de bloedbaan leidt. Dat is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziektes. Ook wanneer de balans tussen werkdruk en beloning niet op orde is ontstaan gezondheidsklachten. Hierdoor ontstaan vooral hartritmestoornissen en hoge bloeddruk.

Reageer op dit artikel