nieuws

Tijd voor een tweede carrière?

Persoonlijke ontwikkeling

Nieuwe plek veroveren op de arbeidsmarkt

Probeer erachter te komen wat jij de arbeidsmarkt te bieden hebt, in plaats van andersom. Vraag jezelf af naar welke werkzaamheden je nieuwsgierig bent. En vraag mensen in je omgeving die jou goed kennen wat zij voor talenten in jou zien. Misschien komen ze met dingen waar je je niet bewust van bent! Zo kom je tot de kern van jouw kracht.
Vergeet even bedrijven en functies, en zet je kwaliteiten om in jouw ideale baan. Hoe zou je die dan noemen? Benoem waar de perfecte werkgever aan moet voldoen en zoek dan welke bedrijven daar op lijken. Wat kun je vinden op internet? Wat speelt er? Wat zijn hun behoeften? Je kunt altijd een open sollicitatiebrief sturen met daarin jouw oplossingen en ideeën.

Verhalen uit de praktijk
In de januari/februari-editie van Management Support Magazine 2014 staat een uitgebreid artikel over een tweede carrière beginnen, met verhalen uit de praktijk van Debbie van Beek, Liesbeth van der Ree en Yvonne van Loon. Ze zetten alle drie een dappere stap en gingen iets heel anders doen.

Gouden tips voor het vinden van nieuw werk

  • Maak een lijstje van dingen die je goed kunt.
  • Laat verwachtingen van anderen los.
  • Draai de rollen om: bepaal wat jij de arbeidsmarkt kunt bieden.
  • Solliciteer alleen als je goed in je vel zit.
  • Heb lef en kom voor je talenten uit.
  • Laat je niet afschrikken door opmerkingen over je leeftijd.

Meer lezen
Het boek Je 2e carrière staat vol tips en adviezen voor 45-plussers die aan een nieuwe loopbaan willen beginnen.

 

Reageer op dit artikel