nieuws

Slimme werknemer gebruikt pen en papier

Persoonlijke ontwikkeling

Over de gevaren van beeldschermwerk is al veel gezegd en geschreven. Wie lang achter de computer zit, heeft meer kans op klachten aan nek en schouders, maar wie voor álles z’n computer gebruikt, onthoudt ook nog eens minder. Dat schrijft scientas.nl op basis van onderzoek aan de Amerikaanse Princeton University. In het onderzoek keken 65 […]

Over de gevaren van beeldschermwerk is al veel gezegd en geschreven. Wie lang achter de computer zit, heeft meer kans op klachten aan nek en schouders, maar wie voor álles z’n computer gebruikt, onthoudt ook nog eens minder.

Dat schrijft scientas.nl op basis van onderzoek aan de Amerikaanse Princeton University. In het onderzoek keken 65 studenten naar 5 TED-talks. Alle 65 studenten maakten aantekeningen. Een deel deed dat op de laptop, de overigen gebruikten pen en papier. Daarna werd hun aandacht afgeleid van de lezingen.

Een halfuur later werd hun werkgeheugen getest op zowel feitenkennis als op inzicht in wat was besproken tijdens de TED-talks. Gevraagd naar de droge feiten, scoorden beide groepen even goed. Maar de studenten die hun aantekeningen met pen en papier hadden gemaakt, begrepen de informatie veel beter. Ook een week na het experiment toonden deze studenten meer inzicht in de materie dan degenen die hun aantekeningen op een laptop hadden gemaakt.

Reageer op dit artikel