nieuws

7 redenen om te stoppen met saai werk

Persoonlijke ontwikkeling

1. Verspilling van je talenten

Saai werk is een ongelofelijk verspilling van je natuurlijke talent. Je talenten niet gebruiken is als een mooi cadeau krijgen en het vervolgens in de prullenbak gooien.
Weet je niet wat jouw talenten zijn? Hoog tijd om ze te ontdekken.

2. Je wordt er nooit echt goed in
Wat jou heel veel moeite kost, doet je collega misschien zonder inspanning. Die heeft aanleg voor dit werk. Als jij dat ook had, dan las je dit artikel niet want dan vond je het 
leuk werk en was er geen probleem. En als je je talenten écht had benut, was je misschien allang directeur geweest. 

Als je denkt dat je moet blijven zitten waar je zit omdat dat beter is voor je carrière, dan moeten we je helaas teleurstellen. Jezelf blijven ontwikkelen is een must.

3. Het kost je energie en plezier
Zit je ‘s avonds fut- en lusteloos op de bank? Ben je blij dat het weekend is? Tel je ’s morgens al de uren tot je weer naar huis kunt? Dan weet je dat het tijd is te veranderen. Neem het heft in eigen hand.

4. Het leven is te kort
Het leven is ongelofelijk kort. Tenminste, als je doet waar je plezier in hebt. Dan zou je willen dat er meer uren in de dag zaten. Maar als je saai werk doet, lijkt elke dag te lang.

Dat ligt niet aan de tijd, dat ligt niet aan jou, dat ligt aan het saaie werk dat je doet. Voorkom dat je tweeduizend uur per jaar doet wat je niet wilt. Zonde van je tijd!

5. Je geeft meer dan je terugkrijgt
Balans is het toverwoord van het leven. Je krijg net zo veel salaris als de waarde die je toevoegt aan een bedrijf. Je krijgt net zo veel vriendschap als de aandacht die je geeft aan anderen. Je krijgt net zo veel resultaat als de energie die je stopt in een activiteit. In alles in het leven zit die balans, ook tussen werk en inkomen. Hoe zit het met jouw balans? Realiseer je dat e
r nooit een goede balans is tussen saai werk en inkomen.

6. Het heeft een enorm effect op elk gebied van je leven
Stel dat je morgen de baan van je dromen vindt. Wat zou dat betekenen voor je relaties? 
Wat zou leuker werk betekenen voor je energieniveau? Voor je gezondheid, je vitaliteit, het plezier in je leven? Alles is met elkaar verbonden: je werk, je relaties, je financiën en je persoonlijke ontwikkeling.

7. Je kunt echt wel iets beters krijgen
Vaak veranderen we niet omdat we denken: ‘Meer zit er niet in. Het is nu eenmaal zo’. Als je dat gelooft dan zit er ook niet meer in, en heb je gelijk.

Maar natuurlijk kun je iets beters krijgen! Als je twee keer zo veel energie zou steken in wat je leuk vindt als in het tegenovergestelde, dan is alles mogelijk.
Veel mensen zeggen: ‘Als ik leuker werk deed, had ik meer energie’. Maar andersom geldt het ook: Als je meer energie zou opbrengen, had je nu leuker werk.

(Bron: newstart.nl)

Heb jij het gevoel dat het plezier in je werk ver te zoeken is? Zit je carrière in het slob? Hoog tijd om daar iets aan te doen. Management Support helpt je daarbij en biedt meer dan 50 trainingen op jouw vakgebied. Je vindt ze allemaal op www.managementsupport.nl/opleidingen

 

Reageer op dit artikel