nieuws

Humor op de werkvloer is onmisbaar

Persoonlijke ontwikkeling

In een bedrijf of op een afdeling waar een goede sfeer heerst, zal over het algemeen regelmatig gelachen worden. Werk je echter met een stel humeurige collega’s, of zijn er een paar bij die je niet kunt luchten of zien, dan ligt het met de dagelijkse portie humor een stuk lastiger. Toch kan een goeie […]

In een bedrijf of op een afdeling waar een goede sfeer heerst, zal over het algemeen regelmatig gelachen worden. Werk je echter met een stel humeurige collega’s, of zijn er een paar bij die je niet kunt luchten of zien, dan ligt het met de dagelijkse portie humor een stuk lastiger. Toch kan een goeie grap in een bepaalde gespannen situatie precies díe relativering brengen die op zo’n moment noodzakelijk is. Want humor op de werkvloer is een absolute must!

Stressverlagend

Lachen is namelijk niet alleen leuk; het werkt ook stressverlagend. Je voelt je beter als je lacht. En dat komt de sfeer op de werkvloer en de verhouding met je collega’s alleen maar ten goede. Pas wél op dat je niet al te veel een eigen ‘afdelingshumor’ ontwikkelt waar voor bijvoorbeeld nieuwe medewerkers geen speld tussen te krijgen is.

Humor op de werkvloer krachtig instrument

Lachen is een vorm van innerlijk joggen. Als je lacht, komt er zes keer meer zuurstof in je longen dan normaal. Je ademhaling wordt dieper en je bloedcirculatie neemt toe. Je produceert adrenaline en endorfinen en je lichaamstemperatuur stijgt met een halve graad. Je buik, je ribbenkast, alles komt in beweging. Ook je keel, je stembanden en je luchtpijp doen mee. Wist je trouwens dat je maar liefst twintig spieren gebruikt als je alleen maar glimlacht?

Humor is natuurlijk veel meer dan een goeie mop vertellen, maar niet iedereen is in de wieg gelegd met het talent van een stand-up-comedian. Toch is humor een krachtig instrument om de werksfeer te verbeteren en conflicten op te lossen.

Lees ook

3 voordelen van humor op de werkvloer
Lachen mag

 

Reageer op dit artikel