nieuws

Secretaresse van het Jaar voor 30e keer

Persoonlijke ontwikkeling

De inschrijving voor de verkiezing ‘Secretaresse van het Jaar’ is geopend. Tot en met 23 maart 12.00 uur kunnen directeuren, managers, collega’s, vrienden en familieleden een secretaresse voor deze titel nomineren via de website. Secretaresses kunnen ook zichzelf nomineren. De winnaar wordt uitgeroepen op 16 april, Secretaressedag 2015. Het thema voor de verkiezing van 2015 is […]

De inschrijving voor de verkiezing ‘Secretaresse van het Jaar’ is geopend. Tot en met 23 maart 12.00 uur kunnen directeuren, managers, collega’s, vrienden en familieleden een secretaresse voor deze titel nomineren via de website. Secretaresses kunnen ook zichzelf nomineren. De winnaar wordt uitgeroepen op 16 april, Secretaressedag 2015.

Het thema voor de verkiezing van 2015 is ’30 jaar Uitblinkers’, in het kader van het jubileumjaar en de verkiezing van de 30e Secretaresse van het Jaar.

Spin in het web

De kandidaten worden onder andere beoordeeld op de mate waarin zij als professional uitblinken in het vak. Judith Hanck, juryvoorzitter van Secretaresse van het Jaar: “Hoe zorgt een secretaresse ervoor dat ze haar werk aankan in de veranderende Wereld van Werk? En hoe zorgt ze ervoor dat ze hierin uitblinkt?” Al dertig jaar lang is de secretaresse, later ook PA of management assistant genoemd, onmisbaar gebleken, juist door alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. “De veranderende Wereld van Werk maakt dat een goede secretaresse zich continu moet aanpassen aan de tand des tijds. De secretaresse is niet te vervangen met techniek, maar maakt er op een slimme manier gebruik van. Ze is getransformeerd van een uitvoerder naar een spin in het web. En dat vieren we graag met de 30e verkiezing.”

Procedure

Tot 23 maart 12.00 uur kunnen secretaresses genomineerd worden. Secretaresses kunnen ook zichzelf nomineren. De zes beste genomineerden geven op 7 april een presentatie voor de vakjury, waarna de beste drie worden uitgekozen. Deze drie kandidaten voeren persoonlijk campagne om zo veel mogelijk publieksstemmen te winnen. Op 16 april 2015, Secretaressedag, besluiten de jury en het publiek wie de titel ‘Secretaresse van het Jaar 2015’ in ontvangst mag nemen. De combinatie van jurering, campagnevoering én stemmen via de website, leidt tot de uiteindelijke winnaar.

De jury

De finalisten worden beoordeeld door vijf professionals uit het vak. Zij beoordelen de secretaresses op hun vakinhoudelijke kwaliteiten, proactiviteit, visie op het vak en het enthousiasme voor het ambassadeurschap. De juryleden zijn:
– Judith Hanck, juryvoorzitter Secretaresse van het Jaar vanuit Experis
– Annelies Bessels, Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Directiesecretaressen (NVD)
– Kelly van Keijzerswaard, Secretaresse van het Jaar 2014
– Jane Booij, PA Directeur Kia Motors Nederland
– Marlies Meijer, PA Lid Raad van Bestuur Akzo Nobel
– Dianne van de Rijt, manager sales bij Schoevers

Kijk voor alle informatie rond aanmelding, nominatie en de verkiezingsdag op http://www.manpower.nl/14809173/Secretaresse-van-het-jaar.html

Reageer op dit artikel