nieuws

Hoe dichter je bij het bereiken van je doel bent, hoe groter de stress als je wordt gestoord in je werkzaamheden. Dat schrijft Science Daily op basis van onderzoek aan de universiteiten van Oklahoma en Colorado. Niet storen De onderzoekers vroegen mensen om één minuut vrij te maken voor deelname aan een enquête. De ene groep proefpersonen zat […]

Hoe dichter je bij het bereiken van je doel bent, hoe groter de stress als je wordt gestoord in je werkzaamheden. Dat schrijft Science Daily op basis van onderzoek aan de universiteiten van Oklahoma en Colorado.

Niet storen

De onderzoekers vroegen mensen om één minuut vrij te maken voor deelname aan een enquête. De ene groep proefpersonen zat bij de gate op een vliegveld, de andere groep moest een trein halen om bij de vertrekhal te komen. De  mensen die de trein moesten halen hadden meer tijd over dan de mensen die al bij de gate waren aangekomen. Toch waren zij veel minder vaak bereid om één minuut vrij te maken dan de mensen die hun doel al hadden bereikt.

Triviale zaken

De onderzoekers concluderen dat veel mensen gestrest zijn door triviale zaken die ze bijna hebben afgerond, en daardoor niet beginnen aan dingen die misschien wel veel belangrijker zijn. “De ironie is natuurlijk dat we morgen, volgende week en volgende maand zal net zo veel taken hebben – en er dus net zo veel excuses zijn – voor het uitstellen van ‘onderbrekingen‘ die ons welzijn kunnen verbeteren.”

Lees ook

Werknemers denken dat werkstress blijft
Waarom mopperaars minder concentratieproblemen hebben

Reageer op dit artikel