nieuws

Wat is jouw missie?

Persoonlijke ontwikkeling

Je persoonlijke missie, dat klinkt alsof je op expeditie gaat naar de Zuidpool, of acteert als geheim agent in een actiefilm. Maar haal je het dichterbij huis, dan betekent het simpelweg: waar ben jij goed in? Waar excelleer je in? En draag je dat ook uit? Joyce Walraven, trainer van Duurzaam inzetbaar op het secretariaat […]

Wat is jouw missie?

Je persoonlijke missie, dat klinkt alsof je op expeditie gaat naar de Zuidpool, of acteert als geheim agent in een actiefilm. Maar haal je het dichterbij huis, dan betekent het simpelweg: waar ben jij goed in? Waar excelleer je in? En draag je dat ook uit?

Joyce Walraven, trainer van Duurzaam inzetbaar op het secretariaat legt uit waarom een missie zo belangrijk is: “Heb je een missie, dan ben je duurzaam inzetbaar. Je komt uit de afhankelijke rol van “u vraagt, wij draaien”. Je past je niet langer aan. Nee, je draagt bij aan de visie van de organisatie, de afdeling of je direct leidinggevende. Weet je dit uit te dragen en te combineren met je kerntaken, dan groei je mee, en ben je van grote toegevoegde waarde.”

Voorbeelden van missies

– “Ik wil de effectiviteit in het werkproces verhogen, mijn kennis delen, werkplezier verhogen voor mij en mijn collega’s. Graag pak ik projecten op en duidelijk begrensde taken daarin.”
– “Ik wil meer persoonlijk contact maken met mijn collega’s, zodat ik meer gezien word en meer zeggenschap krijg. Dit ga ik doen door meer dóór te vragen als iemand met een persoonlijk of zakelijk verhaal bij me komt. Ook wil ik meer positieve feedback geven.”
– “Ik wil de directievoorzitter volledig ontzorgen. Dat ga ik doen door doelgericht, professioneel en zorgvuldig te zijn en mijn collega’s hun eigen verantwoordelijkheid te laten nemen”

Wat het oplevert

Jouw missie geeft je energie, omdat je duidelijk maakt én uitdraagt waar jij voor staat en waar je een bijdrage kunt leveren aan de visie van de organisatie. “Daar kan best angst bij komen kijken, zegt Joyce, “want niet iedereen is gewend dat dat wordt gevraagd. Maar als je jezelf toont in je professionaliteit, levert het je plezier en energie op. Mensen zullen naar jou toe komen om gebruik te maken van jouw expertise. En energie zorgt voor versnelling van alle processen en zorgt voor resultaat met een glimlach.”

Verdieping

Met jouw missie aan de slag? Volg dan de training Duurzaam inzetbaar op het secretariaat.

Reageer op dit artikel