nieuws

LinkedIn: 5 tips voor je profiel

Persoonlijke ontwikkeling

Was je er ook bij 12 november in het Beatrix theater? In de stand van Management Support gaf Marjolein Schepel ’s middags tips voor je LinkedIn. Heb je haar gemist? Kom dan naar de Workshop Tips en tricks voor LinkedIn tijdens de Workshopdagen 12, 13 en 14 april in Utrecht. Hier onder vind je de top […]

Was je er ook bij 12 november in het Beatrix theater? In de stand van Management Support gaf Marjolein Schepel ’s middags tips voor je LinkedIn. Heb je haar gemist? Kom dan naar de Workshop Tips en tricks voor LinkedIn tijdens de Workshopdagen 12, 13 en 14 april in Utrecht. Hier onder vind je de top 5 van de tips die zij gegeven heeft:

1. Gebruik trefwoorden om gevonden te worden

LinkedIn is voor werkgevers, mensen die op zoek zijn naar informatie en werving & selectiebureaus een grote databank. Als jij gevonden wilt worden voor een interessante baan moet je zorgen dat er in je profiel genoeg zoektermen voorkomen.
Een werkgever zoekt bijvoorbeeld op functienaam, locatie, beheersing van talen. Eén van de manieren om hoger op de resultatenlijst van zo’n zoektocht uit te komen is zorgen dat de drie zoektermen die bij jou horen minimaal 8 keer in je profiel voorkomen.

2. Zorg voor een LinkedInprofiel

LinkedIn is langzamerhand de grootste vacaturesite; werkgevers gebruiken LinkedIn veel om vacatures te publiceren maar ook om geschikte kandidaten te vinden.
Daarnaast is LinkedIn een snelle manier om achtergrondinformatie te vinden over mensen met wie je in contact komt.
Genoeg reden om zelf óók op LinkedIn een profiel te hebben. Het hoeft niet direct volledig en perfect te zijn, gaandeweg kun je het aanvullen en bijhouden.

3. Herkenbare koptekst

Je koptekst is het eerste wat mensen zien als ze je tegenkomen op LinkedIn. Het is de eerste indruk die je maakt. Zorg dus dat erop staat wat jij te bieden hebt, welke functie je hebt en welke functie er bij je past.

4. Vergroot je netwerk persoonlijk

LinkedIn is een makkelijke, laagdrempelige manier om je netwerk bij te houden van mensen die je (ook) professioneel kent. Schroom niet om mensen die je ontmoet hebt uit te nodigen om te linken. Doe dat echter wel met een persoonlijke uitnodigingstekst en niet met de standaard tekst van LinkedIn.
Ook op je telefoon kun je de standaard tekst aanpassen door op de drie puntjes naast de zoekbalk te klikken als je de naam van de persoon met wie je wilt linken hebt opgezocht.

5. Houd je profiel bij

Neem elke paar maanden even de tijd om je LinkedInprofiel bij te houden. Kloppen je zoektermen nog bij wat je wilt, heb je nog opleidingen gedaan, staat er in je samenvatting nog steeds wat voor jou belangrijk is? Zorg dan wel dat op je wijzigingspagina in de rechterkolom “uw netwerk op de hoogte stellen” op NEE staat.

Reageer op dit artikel