nieuws

Mannelijke assistants aan het woord

Persoonlijke ontwikkeling

“In de traditionele rol van secretaresse heeft men nog altijd liever een vrouw.” Het secretaressevak wordt nog vaak stereotiep als vrouwenberoep gezien. Daarom hier een tegengeluid: twee mannelijke assistants aan het woord over hun baan, baas en ambities.

Mannelijke assistants aan het woord

Dave Valkenburg, personal assistant en sales operations voor Global Executive Director Business Development bij TMF Group

Richard van der Laarse, executive assistant voor Head of Design Healthcare Informatics, Solutions and Services & Head of Design Personal Health Solutions bij Philips Design

Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

Dave: “Via een baan als productieassistent in de televisiewereld. Deze baan past bij me en lijkt op wat ik vroeger deed in de paardensport: dingen achter de schermen regelen en de ruiter (of manager) ontzorgen zodat hij zich op één ding kan focussen: de prestatie.”

Richard: “Na mijn vwo heb ik een aantal jaar in het buitenland gewoond. Na terugkomst in Nederland kon ik opnieuw beginnen. Ik heb van alles gedaan: van mensen interviewen per telefoon tot het ontwerpen van breimode. Toen ben ik bij Amsterdam University Press gaan werken als secretaresse en daarna bij Pearson International als executive assistant voor de CEO van Europa. Helaas ben ik in 2012 om economische redenen ontslagen. Na een jaartje vrijaf ging ik weer aan het solliciteren, maar dat was zo gemakkelijk nog niet.”

Wat doe je precies?

Dave: “Ik werk bij TMF Group voor onze directeur die wereldwijd verantwoordelijk is voor branding en business development. Het is een man van 66 die vroeger diplomaat is geweest. Hij heeft een enorm netwerk, met name in Azië. Hij doet veel missies in het buitenland en spreekt veel op evenementen. Als het Koningspaar naar China toegaat, zit hij in de delegatie. Voor hem vervul ik twee rollen: ik ben personal assistant en ik leid zijn sales operations.”

Richard: “Vooralsnog goochel ik met agenda’s. Mijn baas is hoofd Design bij Philips HealthTech en heeft een drieledige functie. Als business partner moet ze veel verantwoorden en heel veel bespreken. Dat betekent veel meetings. Ik moet nog veel mensen en procedures leren kennen, maar het is allemaal wel heel interessant moet ik zeggen. Verder regel ik haar reizen en zorg ik ervoor dat ze in plaats van 12 uur af en toe eens 9 uur werkt zodat ze haar familie ook nog ziet.”

Wat vind je het leukste?

Dave: “Het leukste aan het werk vind ik als ik hem een stap voor ben en hij gewoon lekker z’n ding kan doen zonder dat hij belemmerd wordt. Als hij terugkomt van zakenreis en me complimenten geeft omdat alles goed geregeld was, krijg ik daar een kick van.”

Richard: “Ik ben een ‘ontzorger’ in hart en nieren. Zo word je geboren, het is een roeping. Ik heb zoiets van: Kom maar, het kan me niet gek genoeg zijn, ik regel het wel. En als het niet goed is, regel ik wat anders. Ik vind het fijn als ik merk dat degene voor wie ik werk georganiseerd door het leven gaat. Meestal kunnen directeuren dat zelf helemaal niet: ze hebben een briljante geest, maar het zijn workaholics en chaoten. Als ik merk dat alles op rolletjes loopt, haal ik daar genoegen uit. Ik ben het liefst twee stappen vooruit.”

Waarom zie je in dit vak nog steeds vooral dames?

Dave: “Ik denk dat het wel meevalt hoe mensen anno 2015 denken over een mannelijke assistant, ik krijg zelf weinig rare reacties van mensen. Er zijn steeds meer mannen die deze functie uitvoeren en omdat er vaker Engelse benamingen worden gebruikt in de functie-omschrijving, is het voor mannen ook gemakkelijker om te solliciteren op zo’n functie. Ik merk wel dat oudere heren die opbellen, eerder de neiging hebben om te vragen naar een vrouw. ‘Mag ik de secretaresse even spreken?’ ‘Daar spreek je mee’. Dan moeten ze hard lachen of voelen ze zich opgelaten. Ik kan daar wel om lachen. Je moet er soms ook een beetje misbruik van maken, hier en daar je charmes in de strijd gooien. Je valt op en sommige dames vinden het wel een keer leuk dat ze met een man te maken hebben.”

Richard: “Dat weet ik niet. Ik denk zelf dat een mannelijke directeur het liefst met een vrouw samenwerkt en andersom een vrouwelijke directeur met een man. Zelf heb ik nog nooit voor een mannelijke directeur gewerkt. Ik heb helaas tijdens sollicitaties wel gemerkt dat er veel bedrijven zijn waar nog een ontzettend ouderwetse cultuur heerst. Ik werd vaak tweede. Na aandringen van mijn kant kreeg ik te horen dat het onder andere komt omdat ik een man ben. Ik noem geen namen, maar het zijn met name Amerikaanse bedrijven in de recruitment en de advocatuur. De partners hadden liever geen man in de traditionele functie van secretaresse/assistent. Ik ben hier de enige mannelijke assistant op de afdeling. Geen probleem, ik pas goed tussen de dames en ze vinden het leuk om een mannelijke collega in het team te hebben.”

Welke ambitie heb je?

Dave: “De functie van management assistent is aan het veranderen, het wordt veel inhoudelijker. Je kunt meer beslissingen zelf nemen. Daarom zie ik mezelf dit nog wel een tijdje doen. Ik wil graag een opleiding volgen bij Nyenrode, want ik vind het belangrijk om in mezelf te blijven investeren. Het lijkt me heel gaaf om ooit nog een executive assistant rol te hebben en dan bij een bedrijf te werken dat naar de beurs gaat. Of bij een groot bedrijf als Heineken of Coca Cola. Daar heb ik nog zoveel meer ervaring voor nodig, maar het is wel een droom.”

Richard: “Wat de toekomst gaat brengen, weet ik nog niet, maar ik wil in ieder geval nooit meer werkloos worden. Ik ben vol enthousiasme aan deze functie begonnen, ik wil hier gaan knallen.”

Reageer op dit artikel