nieuws

De ander raken met je kwaliteiten – word de beste versie van jezelf

Persoonlijke ontwikkeling

Tegenwoordig gaat het er niet alleen om of je goed bent in je werk. Het gaat erom of dit zichtbaar is voor anderen. Je kunt nog zoveel diploma’s en andere mijlpalen behaald hebben, het betekent niets als kwaliteiten niet opgemerkt worden. Tussen zoveel goed opgeleide secretaressen en managementassistenten is het de kunst het verschil te maken. Ben jij je er bewust van hoe je indruk maakt?

De ander raken met je kwaliteiten – word de beste versie van jezelf

De ander raken met je kwaliteiten

We weten met zijn allen steeds meer en zijn hoger opgeleid. Het verschil maak je echter niet met ‘goed’ zijn. Als je wilt dat ze voor jou kiezen, stop dan met goed ZIJN en zorg liever dat ze je goed VINDEN. Opmerkelijk goed aan projecten werken, relevante gesprekken voeren en je voorstel overtuigend presenteren: daarmee maak jij indruk. Laat anderen zien wat je kunt, ervaren hoe jij het doet en vooral voelen waarom je doet wat je doet. Je moet de ander kunnen raken met je kwaliteiten. Maar dat gaat niet vanzelf.

Hard werken is niet genoeg

En toch denken veel vrouwen dat anderen wel zien dat je zo hard werkt. Dat succes je toekomt als het jouw tijd is, wanneer je er recht op hebt. Of dat je wel mag blijven bij de zoveelste reorganisatie. Gewoon omdat je je werk altijd goed doet. Maar hoe leuk of goed je ook bent, als die ander het niet ziet dan gebeurt er niets.

Vertel waar jij in gelooft, waar jij kansen ziet en hoe jij daarmee kunt helpen.

Kansen creëren

Alleen met een goed doordacht plan maak je indruk en creëer je zelf kansen. Met zo’n plan zorg je voor verbinding en wek je nieuwsgierigheid op. Dat begint bij de mensen die dicht bij je staan. Zij kennen je immers, zijn geïnteresseerd in je en horen graag wat je te vertellen hebt. Vertel waar jij in gelooft, waar jij kansen ziet en hoe jij daarmee kunt helpen. Met jouw beste versie maak jij het verschil.

Checklist: 7 vragen

En hoe mooi is het als je daarmee je passie weer voelt, je energie laat stromen en in je kracht staat? Gebruik daarom deze onmisbare checklist, beantwoord de vragen en zet weer een stap naar de beste versie van jezelf:

1. Waar geloof je in, wat maakt jou opmerkelijk, waar ben je goed in?
2. Waarin uit zich dat, wat laat je daarvan zien/horen/ervaren?
3. Wat levert het je nu op, welke waardering ontvang je daarvoor?
4. Wat wil je dat het resultaat is, welk aanzien wil je genieten?
5. Wat belemmert jou om dat te realiseren?
6. Wat moet je anders doen om het gewenste resultaat te bereiken?
7. Wat is de eerste stap die je gaat zetten om goed gevonden te worden?

Uniek

Mocht je nu allerlei twijfels voelen en je druk maken of je wel goed genoeg bent: stop dan eerst met jezelf te vergelijken met anderen. Je bent wie je bent met je perfecties en imperfecties. Je bent uniek zoals je bent. Met dit geloof kun je steeds opnieuw jouw beste versie uitdragen naar je omgeving. Het levert je veel meer op als je je energie inzet om opgemerkt te worden.

Meer waardering voor jezelf en je werk?

Vind je het lastig om jezelf goed te vinden? Of verlang jij ernaar weer te groeien? Wil je dat anderen je (meer) waarderen? Dan kan trainer Miranda Kampers je tijdens haar training De beste versie van jezelf leren hoe je in drie stappen het beste uit jezelf haalt en geeft ze je daarvoor cruciale tips.

Wil je leren accepteren dat het leven en jijzelf niet perfect zijn? Kom dan naar de training De kracht van imperfectie.

Reageer op dit artikel