nieuws

Top 5 best gelezen berichten van de maand

Persoonlijke ontwikkeling

Van woorden die je in je communicatie beter kunt vermijden tot lean werken: welke berichten zijn door jullie in de afgelopen maand het best gelezen? Een top 5.

Top 5 best gelezen berichten van de maand

1. 10 woorden die je beter kunt vermijden

Er zijn woorden die je beter kunt vermijden in je dagelijkse taalgebruik. Het lijkt misschien een kleinigheid, maar bij veelvuldig gebruik van deze opvul- of stopwoorden kom je onzeker of, erger nog, onbetrouwbaar over – hoe goed opgeleid of betrouwbaar je ook in werkelijkheid bent.

2. Maak je werk breinvriendelijk

Hoe zorg je ervoor dat hard werken niet heel veel moeite kost en dat je beter en makkelijker bij de les blijft? En dat op een kantoortuin? Multitasken is uit den boze in ieder geval.

3. Hoe lean is jouw werkplek?

‘Creatieve mensen hebben geen rommel, ze hebben overal ideeën liggen.’ Je kent deze uitspraak vast wel. Toch heeft de manier waarop onze werkplek is ingericht invloed op onze effectiviteit en efficiency. Richt je werkplek zo lean mogelijk in met de 5S-methode.

4. Hospitality: trends 2017

Hospitality of gastvrijheid heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. En die ontwikkeling is nog altijd aan de gang. Welke trends spelen in 2017?

5. Lean werken is slimmer werken, juist op het secretariaat

Lean betekent dat je je focust op de werkzaamheden die voor jouw (interne) klant écht belangrijk zijn. Samen met je collega’s voer je verbeteringen door, waardoor je efficiënter en effectiever gaat werken. Hoe pak je dat als secretaresse aan? Welke tools zet je in? En wat levert het op?

 

Reageer op dit artikel