nieuws

Bullshit van de baas

Persoonlijke ontwikkeling

Drie bullshit dingen die bazen vaak zeggen − en hoe je ze kunt pareren.

Bullshit van de baas

Bullshit van de baas manager: weet hoe je dit kan pareren!

Baas zegt: “Dit is waarschijnlijk niet wat je wilt horen”

Zo schuif je de kwestie naar mijn kant van de tafel en wordt het mijn probleem. Vertel me gewoon je beslissing, met argumenten. Misschien wil ik het nog steeds niet horen, maar dat ligt dan aan wat je zegt en niet aan mij.

Baas zegt: “Ik moet iedereen hetzelfde behandelen”

Iedereen is anders. De een heeft een duwtje in de rug nodig, de ander een boost voor zijn zelfvertrouwen, of een schop tegen zijn kont. Sommigen hebben meer vrijheid verdiend en verworven dan anderen. Gelijke behandeling is soms oneerlijk. Baseer je op wat rechtvaardig is, niet op wat geschreven staat.

Baas zegt: “Je moet slímmer werken, niet harder werken”

Daarmee impliceer je dat ik dom ben en dat mijn werk me minder tijd en moeite zou moeten kosten dan het doet. Als je een efficiëntere en betere werkwijze weet: vertel! Laat me zien! Als je alleen vermoedt dat er een betere werkwijze zou moeten zijn, vraag me dan om erover mee te denken. Maar soms is harder werken de enige manier om werk gedaan te krijgen. Dus kom van die stoel af en help me.

Bron: Management Impact | Auteur: Yvonne Halink | redacteur Management Executive

Teamleider secretariaat

Deze dingen zou jij nooit zeggen toch, als teamleider secretariaat? Hoe vul je je rol zo krachtig mogelijk in, terwijl je dichtbij jezelf blijft? Hoe toon je je betrokkenheid terwijl je ook zakelijk blijft? Waar haal jij je energie vandaan? Met wie kun jij sparren? Leer de basisprincipes van leidinggeven en deel je ervaringen met collega’s die in dezelfde rol zitten als jij in de meerdaagse training Teamleider secretariaat.

Reageer op dit artikel