nieuws

Top 5 best gelezen berichten van maart

Persoonlijke ontwikkeling

Top 5 van de best gelezen berichten van maart. Van women empowerment door Lucy Brazier, uitgever van Executive Secretary Magazine, tot de vijf types in een projectteam en jouw secretariaat als musthave.

Top 5 best gelezen berichten van maart

1. Lucy Brazier, vaandeldrager van Executive Secretary Magazine: ‘Step up!’

Ze werkt 24/7, reist de hele wereld over, is enorm gedreven en rust niet voor assistants de erkenning en waardering krijgen die ze verdienen: Lucy Brazier. Ze is uitgever van Executive Secretary Magazine, hét internationale vakblad voor assistants uit Londen, en ze legt uit wat haar missie is. ‘Managementondersteuners kunnen het hele bedrijf naar een hoger plan tillen.’ Lees het complete interview met haar.

Lucy Brazier

2. Zo maak je van je secretariaat een musthave

Het is meer dan ooit van belang om zichtbaar te zijn en de relevantie van je secretariaat aan te tonen. Er níet over nadenken is geen optie. Trainer Marianne Smits: “Zie je secretariaat als een winkel!” Zij legt uit hoe jij van je secretariaat een absolute musthave maakt. 

Musthave secretariaat; zo krijg je het voor elkaar

3. Vijf types in een projectteam

Bij projectteams die op een succesvolle en geïnspireerde wijze samenwerken blijken steeds vijf persoonstypen in het team aanwezig zijn: de organisator, de creatieveling, de stimulator, de producent en de controleur. Wat betekent dit voor jou als projectassistent? Lees het in Vijf types in een projectteam.

Vijf types in een projectteam

4. Functietitels: ‘Ik ben COE’

What’s in a name? Is het tijd voor een nieuwe naam voor de managementassistent? COE bijvoorbeeld? Lees in de leuke blog van Celia van Roosendaal, personal assistant van een CEO, over haar titel COE.

Functietitels: 'Ik ben COE'

5. Vrouwelijk leiderschap; kom jij tot je recht in je werk?

Hoe kom jij als vrouw optimaal tot je recht op je werk? Kun je jouw kracht en potentie helemaal inzetten zonder dat je je authenticiteit verliest? Trainer Marion Reijerink: “Vrouwen zeggen wel vaak ‘Ik hoef niet per se zichtbaar te zijn’ maar daarmee maak je jezelf onnodig kleiner.” Eén tip: zichtbaarheid is wél belangrijk. Weet wat je positie is, wat voor jou belangrijk is én welke kwaliteiten je wilt neerzetten. Lees het hele interview: Vrouwelijk leiderschap; kom jij tot recht in je werk?

Vrouwelijk leiderschap; kom jij tot je recht in je werk

Reageer op dit artikel