nieuws

Coachvaardigheden: ‘Ik ga mijn zachte kant ontwikkelen’

Persoonlijke ontwikkeling

Sinds maart 2017 wordt Daphne (29) als direct team assistant gedetacheerd bij bedrijven. Haar ster rees snel: sinds half juni begeleidt ze als consultant outsourcing assistants die Secretary Plus detacheert.

Coachvaardigheden: ‘Ik ga mijn zachte kant ontwikkelen’

Naam: Daphne Laurens (29)
Functie: consultant outsourcing, Secretary Plus
Coachopleidingen: intern via USG people

“Uit tests kwam naar voren dat mijn talenten geschikt zijn om leiding te geven of te coachen. Ik kan goed luisteren, snel schakelen, heb overzicht, ben proactief en enthousiast, en denk niet in problemen maar in oplossingen. Bij mijn laatste opdracht als gedetacheerde assistant was ik gekoppeld aan twee jonge marcom-medewerkers, en waren we bezig met een enorm project. Zij hadden behoefte aan structuur en overzicht. Met mijn kennis en ervaring een ander helpen, elkaar versterken door talenten en persoonlijkheden bij elkaar te brengen; dat zit er bij mij in, dat vind ik fijn.”

Coachende rol is uitdagend

“Ik ben nu bijna tien jaar ondersteuner, maar vind de coachende rol uitdagender. Te gek dus dat mijn werkgever me heeft gevraagd om in vier provincies ongeveer 45 professionals die wij detacheren, te begeleiden in hun werk en loopbaan. Mijn ervaring binnen de branche maakt dat ik goed weet wat hun functie inhoudt en wat de uitdagingen en mogelijkheden zijn. Samen gaan we op zoek naar hoe ze hun functie het beste kunnen uitvoeren.

Er zijn natuurlijk verbeterpunten. Als coach moet je verschillende mensen en persoonlijkheden kunnen aanspreken in hun eigen denk- en werkstijl. Ik ben soms wat te zakelijk voor sociale samenwerkers. Gepaster reageren, m’n zachte kant ontwikkelen, daar zit een groeimogelijkheid. Want duidelijk is goed, maar het helpt niet als je als coach als aanvallend en te direct wordt gezien.

Ik wil graag m’n gesprekstechnieken verbeteren. De basis snap ik: vragen terugstellen, de ander laten nadenken, niet jouw oplossing op hun bord leggen. Hoe dat precies moet, ga ik de komende tijd graag leren bij interne en externe cursussen en door mee te lopen met collega’s die dit werk al doen. Laat mij maar lekker leren, daar word ik zekerder van.

Dat is in mijn nieuwe rol extra belangrijk, omdat ik van een van hen ineens iemand word die ze begeleidt. Ik wil ze heel graag het gevoel geven dat we het samen doen en dat ik ze kan helpen met dingen waar ze tegenaan lopen. Ik ga mijn collega’s ook opzoeken om mijlpalen te vieren en niet alleen als er problemen zijn. Verbinding zoeken. Vertrouwen creëren. Als gedetacheerde heb je soms het gevoel dat je nergens bij hoort, maar we maken onze organisatie echt samen en dat gevoel wil ik graag overbrengen.”

Schuilt er een coach in jou?

Wil jij aan de slag met het coachen van je collega’s? Schrijf je dan nu in voor de training Coachvaardigheden voor de secretaresse.

Lees de andere praktijkverhalen over coaching:

Reageer op dit artikel