nieuws

De leukste boekentips voor de zomer uit Management Support Magazine

Persoonlijke ontwikkeling

De redactie verzamelde de leukste boeken die je kunt lezen tijdens je vakantie! Tenminste: als je ook nog wat wilt leren. Dus grijp een cocktail, spring in je ligstoel en laat je inspireren door deze (vak)literatuur.

De leukste boekentips voor de zomer uit Management Support Magazine

F*ck die onzekerheid

Rationeel weet je dat je capabel bent, maar toch blijf je onzeker, juist op belangrijke momenten zoals sollicitaties, conflicten of in andere belangrijke situaties. Dit is het imposter syndrome, ofwel de angst om door de mand te vallen, en het kan een verlammende uitwerking hebben. Ook vrouwen (en mannen) die zakelijk en maatschappelijk succesvol zijn kunnen er last van hebben.Fuck die onzekerheid Ze geloven dat ze in vergelijking met andere tekortschieten en ze leggen de oorzaak van hun succes buiten zichzelf, niet bij hun eigen kracht, kennis en kunde. Als gevolg daarvan leg je uit angst de lat te hoog of juist te laag. In het boek vind je talloze herkenbare voorbeelden van vrouwen die hiermee worstelen én een stappenplan om korte metten te maken met je onzekerheid. Warm aanbevolen door de redactie van Management Support.

F*ck die onzekerheid! Nooit meer (onterecht) bang om door de mand te vallen | Vreneli Stadelmaier | SheMedia | € 19,95

Slimmer omgaan met je lastige baas

Heb jij ook zo’n baas die slecht luistert, nooit tijd voor je heeft, behalve als je iets fout hebt gedaan in zijn ogen? Gaat hij tekeer tegen je ook al ligt de fout helemaal niet bij jou en krijg je nooit een complimentje na een bijzondere prestatie?

Slimmer omgaan met je lastige baas

Grote kans dat je hierdoor met steeds meer tegenzin naar je werk gaat. Overspannenheid of een burn-out liggen op de loer. Wachten tot het vanzelf beter wordt, is niet de beste oplossing. Met dit boek ontdek je hoe het komt dat je zo’n moeite hebt met je baas, hoe je daar verandering in kunt brengen en ontwikkel je een ‘gebruiksaanwijzing’ voor een betere relatie met je baas. Je kunt direct zelf aan de slag met de praktische tips, tests en oefeningen.

Slimmer omgaan met je lastige baas – Tools voor minder bazenstressJolanda Meijer | uitgeverij AnderZ, 2018, 223 pag., € 20,-

Het-projectassistentboekHet Projectassistentboek (herzien)

Het standaardwerk voor de projectassistent die sparringpartner is van de projectleider. In negen hoofdstukken dagen de auteurs alle (aankomende) projectassistenten uit om stappen te zetten in de gewenste richting.

Je leest over de positie van de projectassistent, je kernkwaliteiten, de projectfasen, hoe je effectief kunt communiceren en hoe je zoveel mogelijk uit je projecttijd haalt. Andere onderwerpen: de kunst van het samenwerken binnen een projectteam, het geven en ontvangen van feedback, omgaan met conflicten en welke digitale tools je kunt gebruiken. Elk hoofdstuk bevat theorie, tips en een aantal praktijkcases.

Het projectassistentboekPeter Vos, Pieter Hoekstra, Jakob Zwinderman | uitgeverij Vakmedianet

Effectief tijdbeheerEffectief tijdbeheer

In deze derde herziene uitgave ligt de nadruk op verantwoordelijkheid nemen in deze tijd, als authentiek individu. Met aandacht voor de balans in je leven. Het biedt veel praktijkvoorbeelden en handige inzichten vanuit de positieve psychologie, zoals geweldloze communicatie, compassie en co-mentorschap.
Je krijgt in dit boek antwoord op vragen als: Wat is het verschil tussen effectiviteit en efficiency? Moet ik harder werken of juist vertragen? Hoe maak ik onderscheid tussen ‘belangrijk’ en ‘urgent’? Hoe stel ik doelen en prioriteiten? En hoe gebruik ik mijn energie optimaal?

Effectief tijdbeheer – Nooit meer te drukIneke E. Kievit-Broeze | uitgeverij Boom, 2018, 191 pag.

Unfu*k YourselfUnfu*k yourself

Ken je dat stemmetje dat zegt: “Dit kan ik niet”, of: “Zie je nou wel, mijn manager moet altijd mij hebben!” of: “Waarom moet het uitgerekend regenen als ik naar een belangrijke afspraak moet?” Het zijn geen andere mensen die je in de weg staan, het zijn niet eens de omstandigheden die je blokkeren. Je staat jezelf in de weg, samen met de negatieve stemmetjes in je hoofd. Deze gids met eerlijke, no-nonsense aanpak, helpt je over zelfopgelegde beperkingen heen.

Unfu*k yourself – Stap uit je hoofd en in je levenGary John Bishop | Scriptum, 180 pag. | € 12,95

Stressproof Stressproof

Een beetje stress kan geen kwaad. Maar wanneer het tot zoveel problemen leidt dat je er niet meer door kunt functioneren, gaat er iets fout. Gelukkig kun je stappen nemen om te voorkomen dat je gestrest raakt. Dr. Mithu Storoni weet hoe. In haar boek Stressproof vertelt ze hoe je je lichaam en geest beschermt tegen stress en zo veerkrachtiger door het leven kunt gaan.

Stressproof; beter bestand tegen stress door meer veerkrachtDr. Mithu Storoni | Scriptum, 2018, 260 pag.

Reageer op dit artikel