nieuws

Zo werk ik: ‘Ik ben ontzettend toegewijd’

Persoonlijke ontwikkeling

In de rubriek Zo werk ik vragen we managementassistentes naar hun zichtbaarheid en duurzame inzetbaarheid op hun werk. Hoe zij hun positie innemen, wat hun passie is en welke talenten ze inzetten, hoe zij hun toekomst en het vak zien en wat hun beste tips voor vakgenoten zijn. Dit keer: de vrolijke, betrokken en energieke Maartje Bos.

Zo werk ik: ‘Ik ben ontzettend toegewijd’

Spotlight op: Maartje Bos (49), managementassistente Kwaliteit en HRM, BOS Adviesgroep.
Motto: “Niet perfect is ook goed!”
Talenten: vrolijk, geduldig, luistert goed, legt dingen graag en goed uit, organiseren, spontaan en enthousiast
Ontwikkelpunten: “Ik vind het lastig om goede communicatietechnieken te gebruiken als ik me onder druk voel staan. Zou graag rustig blijven, mijn emoties beter beheersen en de ‘actie-reactie’ beter willen sturen. Daarnaast kan ik door mijn betrokkenheid soms verdwalen in mijn prioriteiten.”

Carrière, taken en passies

Vroeger heeft Maartje aan topsport gedaan; ritmische gymnastiek. “Na de havo rees bij mij de vraag: ga ik sportacademie doen of iets anders, zoals de pabo? Ik ben uiteindelijk naar de MTRO (opleiding voor toerisme, red.) gegaan in Leiden, een leuke combinatie van mensenwerk, beurzen en toerisme.”

Maartjes eerste baan was bij AH als managementassistent, op het clusterkantoor. Ernaast gaf ze tien jaar lang nog 20 uur sportles. “Ahold vind ik een geweldig bedrijf. Ik heb hier veel geleerd en kwam op meerdere vestigingen. Na mijn verhuizing naar Brabant ben ik via mijn oude baas bij Jamin Winkelbedrijf (Ahold Groep) in Oosterhout voor een fulltime ondersteunende baan bij P&O aangenomen. Omdat ik het een superleuk vakgebied vind, heb ik een P&O-opleiding op hbo-niveau gevolgd.”

Na een reorganisatie binnen Jamin verviel haar baan. Maartje maakte de overstap naar het bedrijf van haar man, de BOS adviesgroep voor accountancy en juridisch advies. “Ik heb me verdiept in salarisadministratie, DGA-belangen en werk inmiddels als ondersteuning voor onze eigen P&O- en Kwaliteitsafdeling. Mijn drive in werk is: niet lullen maar poetsen. Ik denk altijd in mogelijkheden. Ik weet dat ik ontzettend toegewijd ben als ik iets doe. In het verleden ben ik mijzelf hierdoor tijdens het lesgeven een stukje verloren. Ik heb geleerd dat het ‘moeten’ eraf mag en dat niet perfect ook goed is.”

‘Soms verdwaal ik in mijn prioriteiten’

Positie, kwetsbaarheid en zichtbaarheid

Maartje is de ‘vrouw van’ de directeur, maar wil vooral collega zijn. “In het begin vond ik dit best lastig, niet alles werd gedeeld. Na zoveel jaar is dat makkelijker.” Als er iets speelt, dan komen collega’s naar Maartje toe en weegt zij zelf af wanneer de directeur in moet grijpen of dat een teamleider zelf het gesprek aan moet gaan. Gezien Maartjes voelsprieten en levens-/werkervaring past dit goed bij haar. Omdat Maartje in positieve mogelijkheden denkt, kan ze de neiging hebben te lang te wachten met zich te uiten als het een keer niet goed met haar gaat. Ze heeft geen teamleider of afdeling waar ze onder valt. Hier voelt Maartje zich heel prettig bij en dit geeft haar veel vrijheid. Soms mag ze zich wel eerder uitspreken. Mensen horen niet meteen wanneer het niet goed met haar gaat.

‘Ik denk altijd in mogelijkheden’

Toekomstdromen en inzetbaarheid

Binnen de BOS Adviesgroep is Maartje erg tevreden. Ze hoopt dat ze van toegevoegde waarde kan blijven zijn. “Er zijn veel ICT-ontwikkelingen en veranderingen in onze branche gaande en ik draag daar graag aan bij. Privé zit ik in een netwerk van ondernemersvrouwen en organiseer ik de activiteiten; elke maand een informatieve en leuke avond. Inmiddels ben ik ook voedingscoach. Ik wilde via deze opleiding meer kennis vergaren over voeding. Ik zie namelijk een grote link tussen je welbevinden, vitaliteit op de werkvloer en je voeding. Collega’s kunnen hiervoor ook bij mij terecht. Ik hoef er geen bedrijf in te starten. Wel geef ik in de toekomst hierover graag advies. Mijn balans werk-privé klopt nu heel goed voor mij. Tegelijk weet ik dat ik om de zoveel tijd een nieuwe uitdaging nodig heb en die dan ook aanga.”

Tips van Maartje aan vakgenoten

  • Ga mee met de tijd en (leer van) de jeugd.
  • Anticipeer op veranderingen; blijf je concurrent voor!
  • Stel je klant centraal, hier krijg je veel energie voor terug.

Advies van Jocelyn Rebbens

Jocelyn Rebbens

Jocelyn Rebbens

“Maartje heb ik leren kennen via het accountantskantoor waar ik al jaren klant ben. De toegankelijkheid, open sfeer en grote betrokkenheid die mij hier enorm aanspreken, typeren Maartje ook echt. Wat ik Maartje gun, is dat zij eerder uitspreekt wat zij van een situatie of een persoon vindt, voordat haar ‘zegelboekje’ vol is en haar boodschap er mogelijk veel emotioneler dan bedoeld uitkomt. Maartje heeft een groot sociaal inlevingsvermogen en tact, dus ik maak me geen zorgen om haar communicatietechnieken. Het is volgens mij meer de angst hierbij, dat de ander haar niet meer aardig vindt. In de tweedaagse training Positieve en praktische psychologie van Management Support besteed ik hier uitgebreid aandacht aan. Leestip: Hoe maak ik van een olifant weer een mug van Theo IJzermans, om nog beter om te gaan met emoties op het werk.”

Over Jocelyn Rebbens

Jocelyn is eigenaar van ReBBels en trainer bij Management Support. Ze geeft workshops, inspiratiesessies en coaching op het gebied van personal branding, futureproof performance en praktische & positieve psychologie. Van haar hand is verschenen: Secretaresse Assistent Wijzer – Personal Branding.

Meedoen?

Ben jij benieuwd hoe jij jezelf neerzet in je werk en of je bewust je talent en inzetbaarheid benut? Meld je dan aan bij hoofdredacteur Vera Bot via verabot@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel