nieuws

Hoofdrol voor assistants: de leukste films

Persoonlijke ontwikkeling

Dat jij een hoofdrol speelt op kantoor weet je natuurlijk al wel. Maar wist je dat er talloze films zijn met jouw rol letterlijk in the lead?? Nu de donkere dagen weer naderen zeggen wij van de redactie: krul jezelf op onder een kleedje op de bank en geniet van deze films!

Hoofdrol voor assistants: de leukste films

Populaire (2012)

Franse film over een jonge vrouw in de jaren vijftig die secretaresse wil worden en ontdekt dat ze razendsnel kan typen. Haar baas ziet potentie in haar, en aan zijn zijde schopt ze het tot het wereldkampioenschap sneltypen. Zo zoet als een koetjesreep, heerlijk romantisch (krijgen ze elkaar wel/niet?) en een tikje voorspelbaar maar zeker te genieten met een kop thee en een stuk goede chocola erbij.

via GIPHY

The devil wears Prada (2006)

Briljante rol van Meryl Streep als Miranda Priestly, hoofdredacteur van een modeblad die het leven van haar personal assistant Andy (Anne Hathaway) tot een hel maakt. Andy doet wat ze kan, past zich aan aan de mores in de modewereld en omarmt even de glamour in haar schitterende outfits – en gaat op het einde toch haar eigen weg.

via GIPHY

Set it up (2018)

Twee assistants zonder noemenswaardig privéleven zijn hun irritante, veeleisende bazen spuugzat en besluiten ze aan elkaar te koppelen. Hebben zij ook eens tijd voor zichzelf… Hun geniale plan (onder meer: sluit ze met elkaar op in een lift) lijkt aardig te lukken, maar er verschijnen al snel barstjes in het prille geluk. Hoe lossen ze de complicaties op? En vinden ze zelf de liefde? Een luchtige film vol feromonen en vlinders.

via GIPHY

The proposal (2009)

De dominante en impopulaire hoofdredacteur (Sandra Bullock) van een uitgeverij vreest dat ze het land wordt uitgezet vanwege haar verlopen visum. Het enige wat haar in Amerika kan houden, is… trouwen met een Amerikaan. Dus dwingt ze haar persoonlijk assistent (Ryan Reynolds) tot een huwelijk. Het leukst zijn de momenten vol tenenkrommend sociaal ongemak. Geestig.

via GIPHY

Working girl (1988)

Secretaresse Tess (Melanie Griffith) wil graag de top bereiken. Wanneer haar krengerige chef afwezig is neemt ze haar plaats in en probeert een overname te regelen samen met een financieel expert (Harrison Ford). Geestige dialogen en leuke acteurs (onder meer ook: Sigourney Weaver en David Duchovny).

via GIPHY

Nine to Five (1980)

Met onder anderen Dolly Parton en Jane Fonda. Wellicht ken je in elk geval het bekende gelijknamige liedje van Dolly Parton. Deze film verhaalt over drie collega’s die fantaseren over de manier waarop ze hun vreselijke baas, een vrouwenonderdrukker, uit de weg willen ruimen.

via GIPHY

La volante (The assistant) (2015)

Een vrouw die haar zoon verloor in een auto-ongeluk en niet van deze klap herstelt, komt jaren later als assistant te werken voor Thomas, degene die haar zoon aanreed. Ze stelt een plan op om zich onmisbaar te maken en bemoeit zich zelfs intensief met zijn familiezaken. Een echte thriller die je wellicht liever niet alleen kijkt…

via GIPHY

Reageer op dit artikel