nieuws

‘Denken en werken als een secretaresse leer je niet in één dag’

Persoonlijke ontwikkeling

‘Denken en werken als een secretaresse leer je niet in één dag’

Ze zijn jong, ambitieus en hebben een heel eigen kijk op het secretaressevak, hun taken en de vaktrends: young professionals. Waar zien ze zichzelf over vijf jaar? Waar verbazen ze zich over? Wat is hun ambitie? Dit keer: directiesecretaresse/managementassistent Manon van der Sterre (21).

Naam: Manon van der Sterre
Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: mbo directiesecretaresse/managementassistent, nu hbo officemanager ad.
Functie: directiesecretaresse bij Wasserij Boumans, Boxtel

Mijn werk

“Het ondersteunen van de algemeen directeur. Dat kan bestaan uit taken zoals het beheren van de agenda, voorbereiden van overleggen en het ontvangen van bezoekers.”

Leukste aspect baan

“Het leukste aan mijn functie vind ik dat ik ertoe doe. Vaak wordt er op een cynische manier geroepen dat we niet zonder secretaresse kunnen, maar geloof me, dat is echt zo. Het is lastig om een secretaresse te vervangen tijdens verlof; het denken en werken als een secretaresse leer je niet in één dag. Naast dat vind ik het fijn om bepaalde zaken uit handen te kunnen nemen, waardoor de dag van mijn leidinggevende goed verloopt.
Het leukste aan Wasserij Boumans vind ik dat het een jonge organisatie is, niet alleen op gebied van personeel maar qua manier van denken. Je krijgt niet snel een ‘nee’ of ‘dat kan niet’, wat ervoor zorgt dat ik veel kansen krijg binnen de organisatie. Dit komt onder andere door de twee aandeelhouders. En door hun open en fantasierijke gedachtes is het glas altijd halfvol en heb ik plezier in wat ik doe en leer. Voor mij is het de perfecte plek om te kunnen groeien.”

Voor mij is het de perfecte plek om te kunnen groeien

Competenties

“Als secretaresse ben ik erg flexibel en kan ik snel schakelen in bepaalde situaties. Daarnaast ben ik erg kritisch en heb ik een goed inlevingsvermogen. Wat mij onderscheidt van andere secretaresses is de ervaring die ik op deze jonge leeftijd al heb opgedaan en hoe ik gegroeid ben in vergelijking met sommige leeftijdsgenoten. Ik pik zaken snel op en ben een echte doorzetter.”

Verbeterpunten

“Ik zou me minder willen laten beïnvloeden door situaties die op de werkvloer voorkomen. Daarnaast wil ik graag groeien in het voeren van doelgerichte gesprekken.”

Vaktrend

“De vraag naar hbo+-secretaresses. De manager en/of directeur van nu hecht veel meer waarde aan een secretaresse met de rol van een sparringpartner of adviseur om mee te denken met het management.”

Over vijf jaar

“Hoop ik een meer leidinggevende functie te hebben en me verder te hebben ontwikkeld als persoon en in mijn functie. Ook hoop ik dat ik inmiddels mijn associate degree én bacheloropleiding aan Schoevers heb afgerond. En als laatste hoop ik dat ik in mijn beroep nog steeds veel plezier beleef.”

Ik verbaas me over

“Mensen die nog steeds denken dat een secretaresse alleen koffie haalt en de telefoon aanneemt.”

Mijn grootste succes

“Ik denk dat mijn grootste succes nog moet komen, ik ben tenslotte 21 jaar. Voor nu houd ik het bij mijn eerste baan als directiesecretaresse die ik tijdens mijn stage als 18-jarige kreeg aangeboden in combinatie met een opleiding aan Schoevers. De kansen en groeimogelijkheden die ik krijg zijn op dit moment mijn hoogtepunten, en niet te vergeten het behalen van mijn diploma. Ik ben erg ambitieus, dus wie weet welke hoogtepunten er nog komen.”

Ik ben ooit op mijn werk uit mijn broek gescheurd

Blooper

“Ik ben ooit op mijn werk uit mijn broek gescheurd, ik moest daarna nog terug met de trein en schaamde me dood. Mijn collega’s gingen stuk en grapte dat ik wel een overall kon lenen…”

Als ik op de stoel van mijn manager zou zitten, dan…

“Zou ik mezelf een keer per maand mengen tussen het personeel. Als leidinggevende heb je vaak te maken met zaken die zich indirect afspelen op de werkvloer en die het personeel vaak anders beleeft. Ik zou het daarom belangrijk vinden om een kort lijntje te houden met mijn personeel.”

Social media

“Sinds eind 2017 is Erbij Dagbesteding opgericht, waarvoor ik ook werkzaamheden verricht. Omdat dit een nieuwe organisatie is, is het gebruik van social media erg belangrijk. Ik gebruik Instagram, Facebook, LinkedIn en de algemene website. Bij Wasserij Boumans worden LinkedIn en Facebook alleen af en toe gebruikt, voor openstaande vacatures of iets dergelijks. Social media worden steeds belangrijker voor bedrijven. De reputatie die een bedrijf op social media heeft, zegt veel over hoe zij met personeel et cetera omgaan.”

Vakboek

“Tijdens de module Organisatiegedrag bij Schoevers heb ik het boek Gedrag en cultuur in organisaties van Pieternel Dijkstra en Max Wildschut gelezen. Ik heb enorm veel geleerd van deze module en ook van dit boek. Het verklaarde voor mij een hoop zaken waar ik weleens tegen aanliep en waar ik nu beter mee om kan gaan.”

Reageer op dit artikel