nieuws

Officemanager (24): ‘Ik ben echt in het diepe gesprongen’

Persoonlijke ontwikkeling

Officemanager (24): ‘Ik ben echt in het diepe gesprongen’

Ze zijn jong, ambitieus en hebben een heel eigen kijk op het secretaressevak, hun taken en de vaktrends: young professionals. Waar zien ze zichzelf over vijf jaar? Waar verbazen ze zich over? Wat is hun ambitie? Dit keer: Elsbeth van den Brink (24), niet alleen officemanager bij Watermill in Nederland maar ook van een vestiging in Dubai.

Naam: Elsbeth van den Brink
Leeftijd: 24
Opleiding: associate degree officemanagement (Schoevers)
Functie: PA & officemanager Watermill, Utrecht en Dubai

Carrièrepad

“Tijdens mijn sprint-opleiding secretarieel heb ik stage gelopen bij Visser en Visser, daar kon ik daarna ook blijven werken en tegelijkertijd heb ik de opleiding AD Officemanagement bij Schoevers gevolgd. Ik werkte vooral voor partner Chris Dijkstra. Hij heeft zijn praktijk voortgezet in een zelfstandige adviesorganisatie, Watermill. We adviseren vermogende ondernemers op fiscaal en juridisch gebied. We ontzorgen de directeur-aandeelhouder zodat die zich kan bezighouden met ondernemen.”

Mijn werk

“Ik ben personal assistant van de directeur en officemanager voor de hele organisatie die momenteel uit negen mensen bestaat. Dat gaat om ondersteuning bij de werving en selectie van nieuw personeel, administratie, contactpersoon zijn voor klanten en andere externe partijen, agendabeheer et cetera. Ook ben ik officemanager voor onze vestiging in Dubai. Daar begeleiden we Nederlandse ondernemers bij het opzetten van hun bedrijf. Eens in de tien weken ga ik naar Dubai om de contacten met het personeel en de klanten daar te onderhouden. De rest, zoals de aansturing van het kantoor, de administratie en de voorbereiding van de documentatie voor klanten, regel ik op afstand.”

Leukste aan functie

“De diversiteit. Het werk voor en in Dubai geeft nog een extra dimensie aan mijn werk en een grotere verantwoordelijkheid. Verder vind ik het leuk dat ons bedrijf heel jong is. Ik ben betrokken geweest vanaf de start, het kantoor selecteren, tot waar we nu staan. Dat is heel gaaf. Het voelt daardoor bijna als je eigen bedrijf. Initiatief nemen hoort daar ook bij en dat doe ik graag.”

Competenties

“Ik ben relatiegericht, dus het contact met klanten gaat mij goed af. Ik hou van nieuwe dingen doen en ontdekken en wil alles steeds beter doen. Ook heb ik een positieve mindset en vind ik het leuk om ergens echt voor te gaan.”

Verbeterpunten

“Ik kan me goed redden in het Engels, maar het kan nog veel beter, dus daar wil ik hard aan werken. In september start ik met de bachelor Office Management bij Schoevers. Daar zal ik ook het vak Advanced English volgen. Maar als ik de bachelor heb afgerond wil ik nóg een vervolgcursus Engels doen. Daarnaast wil ik beter worden in procesbeheersing, zodat ik zelf voorop loop en anderen kan verrassen. Ik wil graag de eerste zijn die met iets komt.”

Ik werkte nog maar een paar maanden voor Watermill in Dubai toen ik een complete ondernemersreis mocht organiseren

Over vijf jaar

“Ik zie dan voor me dat Watermill een nog professioneler en groter kantoor heeft, zoals je wel bij Amerikaanse adviesorganisaties ziet. Ik hoop daarin een belangrijke rol te hebben, misschien wel onmisbaar te zijn.”

Vaktrend

“De digitalisering, hoewel ik er wel voor probeer te zorgen dat alles werkbaar blijft. Voor bepaalde vergaderingen is het nodig om stukken op papier te hebben, dus ondanks dat wij in principe niet printen, is de ouderwetse manier soms toch nodig. Verder moet je nu ook inhoudelijk sterk zijn. Ik moet dus de basis kennen van fiscaliteit en vermogensbeheer, om bijvoorbeeld de notulen goed te kunnen uitwerken en de administratie goed te kunnen voeren.”

Ik verbaas me over

“Dat je vroeger als officemanager meer ondersteunend was en nu naast de manager staat. Je draagt meer verantwoordelijkheid, moet initiatief tonen en zelf dingen kunnen oplossen.”

Mijn grootste succes

“Alles wat ik voor en in Dubai regel. Ik ben echt in het diepe gesprongen. Ik werkte nog maar een paar maanden voor Watermill in Dubai toen ik een complete ondernemersreis naar Dubai mocht organiseren. De relaties hebben het er nu nog over! Ik houd van nieuwe dingen aanpakken en het is me goed afgegaan.”

Blooper

“Tijdens het organiseren van deze ondernemersreis naar Dubai, heb ik voorgesteld om de heenreis met Emirates te vliegen en de terugreis met KLM. Maar dat is not done, je moet gewoon een retourvlucht bij dezelfde maatschappij boeken.”

Als ik op de stoel van mijn manager zou zitten, dan…

“… zou ik serieus overwegen om een vestiging in New York te openen.”

Social media

“Ik deel veel nieuws over onze eigen organisatie en ons vakgebied via LinkedIn. Ook hebben we onlangs verschillende bedrijfsfilms opgenomen. Die deel ik ook.”

Vakboek

“Een boek kan ik zo snel niet bedenken, ik lees Management Support, daar haal ik veel informatie uit, en daarnaast is het leuk om te lezen.”

Nog geen abonnee? Vraag nu een gratis proefnummer aan!

Elsbeth van den Brink beveelt Management Support als vakblad aan. Wil jij ook altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op jouw vakgebied? En bovendien profiteren van korting op al onze trainingen? Neem dan nu een abonnement op Management Support of vraag eerst een proefnummer aan.

Reageer op dit artikel