nieuws

Management Support Event 2018: de foto’s en de video

Persoonlijke ontwikkeling

De foto’s én video van het Management Support Event 2018 staan nu online! Bekijk de impressie van het congres, het kennisplein en de workshops in de Jaarbeurs.

Management Support Event 2018: de foto’s en de video
fotograaf Herbert Wiggerman

‘Goed verzorgd!’, ‘Mooi programma’, ‘Goede sfeer’. Dat waren enkele reacties die we kregen afgelopen donderdag op het Management Support Event. Het thema was dit jaar zelfleiderschap. De keynotesprekers belichtten dit thema ieder vanuit hun eigen expertise.

Vera Bot: interview Lucy Brazier Vera Bot

Hoofdredacteur van Management Support Vera Bot opende het congres met de films die ze maakte van het interview met Lucy Brazier. Lucy is uitgever van Executive Secretary Magazine, vaandeldrager van het assistantvak en een veelgevraagd spreker wereldwijd. Vera: ‘Lucy Brazier is een vrouw op een missie. Ze richt zich volledig op het verder professionaliseren van het assistantvak en rust niet eer assistants de erkenning en waardering krijgen die ze verdienen.’ In het interview gaat Lucy in op het thema zelfleiderschap, de betekenis van ‘managing up’ en haar band en werkrelatie met haar personal assistant Matthew. De video’s verschijnen binnenkort online, dus je kunt ze (nog eens) bekijken.

Elisa de GrootElisa de Groot: stratego voor vrouwen

Elisa de Groot sprak over stratego voor vrouwen: de ongeschreven regels van het spel. Daarbij zoomde ze in op de (grote) verschillen tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. De kern van haar verhaal was: ‘Het gaat erom een businesspartner te zijn en dat je zelf regie neemt, zeker als je invloed wilt uitoefenen.’ Haar belangrijkste tip was: stap weer op je paard als je eraf bent gevallen! ‘Daarmee bedoel ik: blijf in het spel. Ook als je tegenslag krijgt of een nee te horen krijgt. Bij onderhandelen is de eerste nee namelijk ook geen nee, maar een uitnodiging om verder te onderhandelen. Keer terug met goede argumenten en wat charme en laat je niet uit het veld slaan.’

Roos Woltering: rolmodellenRoos Woltering

Roos Woltering vertelde in haar keynote over het belang van rolmodellen en waarom ze een inspiratie zijn. ‘Het gaat bij rolmodellen niet om het perfecte plaatje maar om de leeuwen en beren die anderen verslagen hebben en waar we van kunnen leren. Laten we daarom onze verhalen vertellen en de hobbels delen die we moesten nemen, dáár zit inspiratie in. Daarnaast ben je zelf ook weer een voorbeeld voor anderen. Je hebt een ander altijd iets te bieden. Je hoeft alleen maar jezelf te zijn.’

Maarten FijnautMaarten Fijnaut: zelfsturing

Maarten Fijnaut ging in op zelfsturing, en hoe je al zelfsturend ook prettig, efficiënt en effectief samenwerkt. Zijn vijf sleutels voor goede communicatie en samenwerking zijn: Vertrouwen, Verschillen, Vertellen, Verbinden en Voor het team. ‘Bij elke sleutel is durven het belangrijkste. Durf het gesprek aan te gaan, stap over je eigen ego heen en ga in gesprek. En durf te genieten, want samenwerken kan zo ontzettend leuk zijn.’

Video

Bekijk de video-impressie van de dag!

Video-opnames en -montage: Guy Price

Workshops

Tijdens de workshops konden deelnemers aan de slag met onderwerpen als agendabeheer in Outlook, OneNote, lenig denken, loopbaanreflectie, vibemanagement en NLP.

Kennisplein

Op het Kennisplein was het een drukte van belang: de Flighttours gingen onder leiding van een steward op rondvlucht langs een selectie van de standhouders. De vrolijke foto’s spreken voor zich.

Foto's

Reageer op dit artikel