nieuws

Lucy Brazier over rolmodellen [video 4]

Persoonlijke ontwikkeling

Management Support-hoofdredacteur Vera Bot interviewde Lucy Brazier, uitgever van Executive Secretary Magazine en wereldwijd vaandeldrager van het secretaressevak, ruim een uur over de functie van assistant. Ze praatten over zelfleiderschap, ‘managing up’, de toekomst van het vak, rolmodellen en haar nauwe samenwerking met haar assistant. Dit is deel 4: rolmodellen.

Lucy Brazier over rolmodellen [video 4]
Lucy Brazier

Een serieuze baan

“98 procent van de managementassistenten zijn vrouwen, dat is in geen enkel ander beroep het geval.” En dat geeft volgens Lucy “een hoop problemen”.

Zo wordt de functie nog steeds niet erkend als een beroep; het wordt gezien als ‘vrouwenwerk’ en dus laat de beloning te wensen over, evenals de waardering. “Het is soms best beledigend om als assistant de vraag te krijgen: wat ga je doen als je volwassen wordt? Dat zullen ze niet aan een dokter vragen of een accountant. Maar liefst een vijfde van de wereldbevolking werkt in de administratieve sector. Dat zijn dus zo’n half miljard vrouwen. En de meeste mensen begrijpen niets van de rol die ze hebben, terwijl dit een carrièrepad is waar ze zelf voor hebben gekozen, een serieuze baan.”

Lees het complete interview met haar, waaruit dit citaat is genomen: ‘Step up!’

Rolmodellen

En zoals in elke functie, baan of rol is het prettig om rolmodellen om je heen te hebben, mensen tegen wie je opkijkt, die je bewondert, die een voorbeeld kunnen zijn. En Lucy heeft een paar bijzondere, vertelt ze in deze video, en ze licht toe hoe het is om inmiddels zelf een rolmodel te zijn:

Reageer op dit artikel