nieuws

Zo werk ik: ‘Ik kleur graag buiten de lijntjes’

Persoonlijke ontwikkeling

Zo werk ik: ‘Ik kleur graag buiten de lijntjes’

In de rubriek ‘Zo werk ik’ vragen we managementassistentes naar hun zichtbaarheid en duurzame inzetbaarheid op hun werk. Hoe zij hun positie innemen, wat hun passie is en welke talenten ze inzetten, hoe zij hun toekomst en het vak zien en wat hun beste tips voor vakgenoten zijn. Dit keer staat de energieke, sensitieve en directe Erica Bakker op het podium.

Naam: Erica Bakker (45)
Functie: assistant to HR (voor de Director HR en MD Director) bij Pon
Motto: “Als ik er al een heb: ‘Goed is goed genoeg.’”

Talenten: Organiseren, snel werkend, doortastend, empathisch, creatief, op een professionele manier informeel omgaan met anderen, direct en eerlijk.

Ontwikkelpunten: “Ik heb soms last van het imposter syndrome (gevoelsmatig de angst hebben om door de mand te vallen, terwijl je rationeel weet dat hetgeen je oplevert goed is en je de gegeven taak naar behoren kunt uitvoeren, red.). Soms ben ik te snel, te eerlijk en te direct.”

Ik voel zaken al aan voordat ze uitgesproken zijn

Carrière, taken en passies

Erica is na de MEAO (secretarieel) gestart als junior secretaresse bij een belastingadvieskantoor. Zij vond dit saai – te veel in hokjes werken – en is daarna als PA, managementassistente en officemanager bij reclame- en mediabureaus gaan werken. “Deze wereld is heel leuk, want je kunt samen iets opleveren, je bent echt onderdeel van een team. Op een gegeven moment werd mijn contract niet verlengd. Ik heb toen een sollicitatiefilmpje op LinkedIn geplaatst. Ik wilde iets anders en ik wilde buiten de lijntjes kleuren. Ik heb bovengemiddeld veel energie en ben snel verveeld. Niet iedereen kan daar goed mee omgaan. Pon reageerde via LinkedIn. Meteen hadden we een informeel gesprek en ik had het gevoel dat ik begrepen werd. Ik heb een heel fijne baas, die mij waardeert. Mijn passie is regelen en organiseren; het liefst zonder instructies. En dat mijn directeuren erop vertrouwen dat het goed komt.”
Naast HR-ondersteuning doet Erica veel projecten, zoals het traineeprogramma en de Summer & Winter Labs (opleidingsaanbod voor heel Pon). “Ik krijg veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Mijn hooggevoeligheid voegt waarde toe aan mijn spilfunctie, bijvoorbeeld als de receptioniste niet lekker in haar vel zit of tijdens een teammeeting. Ik snijd dan het gevoelige onderwerp aan om de spanning te reduceren, zodat het bespreekbaar wordt. Ik voel dingen al aan voordat ze uitgesproken worden.”

Erica’s tips voor vakgenoten

  • Pees niet ‘s avonds door om je werk af te krijgen, houd balans. 
  • Vertrouw op je gevoel. 
  • Laat je niet weerhouden door angst; daag jezelf uit

Positie, kwetsbaarheid & zichtbaarheid

Erica communiceert via het interne HR-platform ‘op zijn Erica’s’. Dat is laagdrempelig en benaderbaar. “Ik haal voor de Summer & Winter Labs Pon breed informatie en interne behoefte op en daar stem ik het trainingsaanbod op af. Ik ben zichtbaar door de projecten die ik doe met medewerkers én managers. Als ik iets nodig heb, dan ga ik het kriskras halen en iedereen vindt dat fijn. Ik heb mijn eigen eilandje gecreëerd en ben de frisse wind hier. Ik durf hard te lachen, uitjes te organiseren, ik ben een echte duizendpoot… En ik ben een open boek. Als het niet goed met me gaat, dan ziet mijn manager dat meteen en gaan we het gesprek aan.”
Sinds een jaar geeft Erica pilates en heeft ze haar eigen website depilatesjuf.nl. Zij werd als invaller gevraagd bij haar eigen docente. Inmiddels heeft ze haar diploma’s gehaald en is er een Pon-klasje. “Tijdens Pon conferences geef ik de geïnteresseerden één keer per week les. Ik ben recent gevraagd om pilatesvideo’s te maken voor de 50+-doelgroep voor een online beweegprogramma. Spannend en leuk!”

Toekomstdromen en inzetbaarheid

Er is niet één droombaan, je verandert zelf en je ideale baan verandert mee!

Erica vindt zichzelf geen carrièretijger. Ze hoeft niet hogerop. Toch daagt ze zichzelf graag uit om zich te blijven ontwikkelen als mens. “Ik wil blijven groeien. Ik maak me geen zorgen om mijn baan; vanuit mijn kracht weet ik dat ik iets nieuws vind. Dat is in de praktijk telkens beter geweest dan de voorgaande job. Ik zorg ervoor dat ik werkinhoudelijk uitgedaagd en geprikkeld blijf. Ik sta nu open om te netwerken en mijzelf zichtbaar te maken. Eerst voelde ik me hier onzeker over. Zitten ze wel op mij te wachten? Nu pas vind ik mijzelf de moeite waard en weet ik dat ik iets toevoeg. Door ‘pilates@work’, mijn pilatesklasje bij Pon, sta ik ook in ons duurzaamheidsrapport, omdat deze klas op mijn initiatief gerealiseerd is en het goed loopt. Er is niet één droombaan, je verandert zelf en je ideale baan verandert mee.”

Advies Jocelyn Rebbens

Jocelyn Rebbens

Jocelyn Rebbens

Erica verbindt zich meteen met mensen; al vanaf het eerste mailtje tot ons live-gesprek. Ze komt oprecht, duidelijk, geloofwaardig en energiek op me over en lacht graag. Het lukt haar al om haar imposter syndrome-gedachten te verminderen door erover te lezen. Ik gun haar dat ze dit actiever toepast, want ze is geen ‘bedrieger’. Als Erica zelf gelooft dat ze de kwaliteiten heeft, dan ervaart en voelt de ander het ook. Een oefening om deze negatieve ‘fopgedachten’ te stoppen, is een euro in een pot doen iedere keer dat je jezelf hierop betrapt. Om je van je negatieve gedachten bewust te worden, je gedrag te doorbreken en positief om te buigen. Benieuwd hoe vol de pot na een tijdje is…

Reageer op dit artikel