nieuws

Young professional Iris: ‘Ik heb structuur weten aan te brengen’

Persoonlijke ontwikkeling

Young professional Iris: ‘Ik heb structuur weten aan te brengen’

Ze zijn jong, ambitieus en hebben een heel eigen kijk op het secretaressevak, hun taken en de vaktrends: young professionals. Waar zien ze zichzelf over vijf jaar? Waar verbazen ze zich over? Wat is hun ambitie? Dit keer: Iris Bruinsma, officemanager bij Sonesto en LoQit.

Naam: Iris Bruinsma
Leeftijd: 27
Opleiding: MHBO Office Management
Functie: officemanager bij Sonesto en LoQit

Mijn werk

“Als officemanager fungeer ik als de spreekwoordelijke spin in het web en draag zo mijn steentje bij aan de professionalisering van het bedrijf. Ik ondersteun de directie en assisteer ook andere afdelingen. Mijn takenpakket is heel divers en varieert van organisatorische, facilitaire en secretariële taken tot HR- en marketingwerkzaamheden. De mate van vrijheid binnen Sonesto om mijn werkzaamheden naar wens in te delen en uit te voeren vind ik erg prettig.”

Competenties

“Ik ben enthousiast, flexibel en leergierig. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en uit te dagen. Verder beschik ik over een positieve mindset en ben ik betrouwbaar.”

Verbeterpunten

“Ik beheer de WordPress-website van het bedrijf. Ik zou hierin graag een cursus willen volgen, zodat ik meer kom te weten over de functionaliteiten van het systeem en voortaan meer zaken zelf kan aanpassen.”

Vaktrend

“In een tijd waarin er continu veranderingen zijn en er veel van je gevraagd wordt, is het een must om jezelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te zijn van wat er speelt binnen je vakgebied, ook om van meerwaarde te zijn én blijven in je huidige positie en voor de toekomst. De officemanager is tegenwoordig naast de rechterhand ook de sparringpartner van de directie. Er worden meer eisen gesteld en de verwachtingen zijn steeds hoger.”

Over vijf jaar

“Ik hoop dan meer gegroeid te zijn, niet alleen in mijn rol maar ook als persoon.’’

Ik verbaas me over

“Hoe ons vakgebied veranderd is binnen een korte tijd.”

Mijn grootste succes

“Dat ik aan het begin van mijn loopbaan binnen een organisatie met weinig structuur binnen afzienbare tijd juist veel structuur heb weten aan te brengen en werkprocessen heb geoptimaliseerd. Daar ben ik wel trots op.”

Blooper

“Ik heb een keer documenten gescand en verstuurd naar een klant. Kreeg ik vervolgens een mail met de vraag waarom de bijlage uit blanco pagina’s bestond. Had ik het papier op de kop in de scanner gestopt. Oeps…”

Als ik op de stoel van mijn leidinggevende zou zitten, dan…

“Zou ik meer investeren in persoonlijke groei, vakgerelateerde opleidingen en/of cursussen.”

Social media

“Ik ben actief op LinkedIn. Ik vind het leuk om te netwerken en ik blijf graag op de hoogte van allerlei zaken. Ook plaats ik op onze zakelijke pagina’s berichten, projectfoto’s en andere actualiteiten.”

Vakboek

Groeien naar lean & meaningful management support van Annemarie de Martines-Van Schoonhoven. Het boek geeft handreikingen en inzichten om de ondersteuning binnen een organisatie opnieuw in te richten en processen te verbeteren. Ik heb geleerd hoe je als officemanager hieraan een bijdrage kunt leveren, kunt meegroeien en voor een efficiënte en veranderende organisatie kunt zorg dragen.”

Reageer op dit artikel