nieuws

Internationale vrouwendag: acht sterke vrouwen volgens Management Support

Persoonlijke ontwikkeling

Internationale vrouwendag: acht sterke vrouwen volgens Management Support
Lisette de Bruin (links) en Janneke Benschop, met op de achtergrond burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam | Fotograaf Roel Dijkstra

8 maart: Internationale Vrouwendag. Wat zijn de grote heldinnen van het secretaressevak? Management Support licht acht sterke vrouwen uit, die afgelopen twaalf maanden in interviews voor ons blad indruk op ons maakten.

1 + 1= 2 Lisette de Bruin en Janneke Benschop

De agenda beheren van een burgemeester die zeven dagen per week werkt, is geen sinecure. Maar secretaresses Lisette de Bruin en Janneke Benschop weten precies op welke uitnodigingen Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, ze direct ja of nee kunnen zeggen. Ze werken beide vier dagen per week en zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat ze elkaars werk vlekkeloos kunnen overnemen. “Zonder eenduidige werkwijze, nauwe samenwerking en vertrouwen in elkaar zou het niet werken.”

>> Lees het hele interview met Lisette de Bruin en Janneke Benschop

3. Elsbeth van den Brink

Officemanager Elsbeth van den Brink (24) regelde een ondernemersreis naar Dubai.Young Professional Elsbeth van den Brink (24) laat zich niet afschrikken als ze ergens nog geen ervaring in heeft. Ze springt gewoon in het diepe. Als kersverse PA en officemanager van adviesorganisatie Watermill stuurt ze ook het kantoor in Dubai aan, nadat ze een ondernemersreis daar naartoe organiseerde: “Ik werkte nog maar een paar maanden voor Watermill in Dubai toen ik een complete ondernemersreis naar Dubai mocht organiseren. De relaties hebben het er nu nog over! Ik houd van nieuwe dingen aanpakken en het is me goed afgegaan.”

>> Lees het hele interview met Elsbeth van den Brink

4. Gwennie Benjamins

Gwennie BenjaminsWaar zouden we zijn zonder onze enige echte secretaresse/columniste Gwennie Benjamins?! Ieder nummer van Management Support weet ze weer een mooi stuk te schrijven – welk onderwerp we haar ook meegeven. De ene keer gaat het over organisatietalent, de andere keer over persoonlijk leiderschap. Eén ding is zeker: Gwennie vindt het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen door het volgen van trainingen op haar vakgebied. Maar Gwennie kijkt zeker ook zijwegen die waardevol voor haar zijn en heeft schrijfambities. ‘Cursus reisschrijven’ was ook een van onze favoriete columns.

>> Lees de column ‘Cursus reischrijven’ van Gwennie Benjamins

5. Jeanette van Orsouw

Officemanager Jeanette van Orsouw

Officemanager Jeanette van Orsouw, SPIE.

Dit was de vrouw met de meeste lef die we het afgelopen jaar in Management Support hebben geportretteerd. Jeanette van Orsouw, officemanager bij SPIE, weet al haar hele carrière stevige onderhandelingen te voeren. Een van haar tips: “Belangrijk bij onderhandelen is zelfvertrouwen hebben. Vier ieder succesje, ook al is het maar klein. En: “Mensen verwachten vaak niet dat servicegerichte ondersteuners gaan onderhandelen en kunnen er verrast door zijn. Daar kun je je voordeel mee doen.”

>> Lees het hele interview met Jeanette van Orsouw

6. Katinka Zoetmulder

Katinka Zoetmulder

Als PA moet je heel veel ballen in de lucht weten te houden. Katinka Zoetmulder was PA van actrice en schrijfster Isa Hoes. “Iemand als Isa Hoes heeft zoveel projecten lopen, deadlines te halen, lezingen te geven, boeken die ze wil schrijven, teksten die ze moet leren. Als PA zorg je ervoor dat zij haar werk op elk moment optimaal kan doen. Eigenlijk leef je iemands leven mee. Je regelt echt van alles.”

>> Lees het hele interview met Katinka Zoetmulder

7. Miranda Hogendoorn

Miranda Hogendoorn“Herinner je gister, droom van morgen en leef vandaag!” Dat is het motto van Miranda Hogendoorn die in april 2018 in de spotlight stond van onze rubriek Zo werk ik. “Mijn drive in werk is: niet lullen maar poetsen. Ik denk altijd in mogelijkheden”, vertelde ze. “Ik vind het belangrijk bij te blijven in het vak. Ik volg graag trainingen, in de breedste zin. De ene keer inhoudelijk en de andere keer over persoonlijke ontwikkeling. Ik heb onlangs de cursus Succesvol Internationaal gedaan en het event van Management Support bijgewoond. Ook heb ik de hbo-opleiding Hoger Management Support gevolgd. Ik word graag geprikkeld en wil bewust blijven werken met mijn passie als leidraad.”

>> Lees het hele interview met Miranda Hogendoorn

8. Lucy Brazier

Lucy Brazier

Lucy Brazier

Ze is de vaandeldrager van het secretaressevak. Lucy Brazier, uitgever/hoofdredacteur van Executive Secretary Magazine, inspireert secretaresses over de hele wereld met haar begeesterde presentaties en steuntjes in de rug. Zij is ervan overtuigd: “Managementondersteuners kunnen het hele bedrijf naar een hoger plan tillen.” Ze spoort assistants dan ook aan om sparringpartner van je leidinggevende te worden: neem zelf verantwoordelijkheid, wees proactief en ga een effectief partnership met je leidinggevende aan. “Stop met te zeggen dat iets niet jouw taak of verantwoordelijkheid is. Step up! Gedraag je naar de rol die je wilt vervullen. Je bent geen sidekick meer.”

>> Lees het hele interview met Lucy Brazier

Reageer op dit artikel